Osijek
GRAD ODOBRIO PROSTOR LUNAPARKU TIK DO RECIKLAŽNOG DVORIŠTA

Do lunaparka kod Zelenog otoka pješice se može doći samo iz smjera Uskih njiva
Objavljeno 25. rujna, 2020.

Za blagdan svetog Antuna i Dan gradske četvrti Jug 2 lunapark nije neuobičajena pojava. No ljubitelji vrtuljaka, tvistera i ostalih pratećih sadržaja već od ponedjeljka imat će priliku posjetiti i lunapark D&A, inače postavljen prilikom navedenih događaja. Na to su još nekidan upućivali kamioni koji su dovezli opremu, i to na prostor kod Zelenog otoka na Jugu 2.

Ivica Šiškić, voditelj Službe komunalnog redarstva Grada Osijeka, potvrdio nam je da je vlasnik Dragan Vrdoljak podnio zahtjev, a kako je pravilnikom propisano odobrenje korištenja površine javne namjene za djelatnost zabave, odobrenje je dobio.

O svemu je bila obaviještena i GČ Novi grad, pod čijom je ingerencijom prostor između Zelenog otoka Unikoma i Rosinjače, a gdje bi sve do 11. listopada trebao biti lunapark. Predsjednik te četvrti Luka Došen kaže kako nema ništa protiv lunaparka na tome prostoru, imajući razumijevanja i za vlasnike lunaparka, koji i izvan određenih manifestacija najmlađima žele pružiti zabavu. Jedini je problem parkiranje, pa Došen kaže kako neće dopustiti parkiranje na zelenoj površini oko lunaparka. Međutim, opcija dolaska pješice do lunaparka, poštujući prometne propise, nije moguća.

Naime, pješački je prijelaz obilježen na sjevernoj strani ceste smještenoj između dva kružna toka - onom u Opatijskoj ulici i drugom na Rosinjači. Do lunaparka je moguć dolazak pješice isključivo s Uskih njiva ili uz okretanje automobila na Zelenom otoku. Upitno je koliko je bilo razumno postaviti lunapark na mjestu između izlaza na obilaznicu i nadvožnjaka. Usto, vrlo prometne.

- Livada između lunaparka i Zelenog otoka moguće je mjesto za parkiranje, no to ne znači da će onamo ljudi dolaziti automobilima. Kad su u pitanju epidemiološke mjere, poduzeli smo sve i osigurali dezinfekcijska sredstva i natpise o obveznom razmaku. Lunapark bi trebao biti otvoren u ponedjeljak, no vidjet ćemo hoće li to dopustiti vremenske prilike - rekao nam je vlasnik lunaparka "D&A" Dragan Vrdoljak.

Nema sumnje da će, dopusti li vrijeme, od 28. rujna do 11. listopada taj prostor biti posjećen, kao i tijekom Antunova i Dana GČ Jug 2. Ostaje upitno na koji će siguran način posjetitelji prelaziti cestu do prostora gdje nema nogostupa ni pješačkog prijelaza.
M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike