Sport
NOVOSTI IZ SOKOL CENTRA

Traže se nasljednici Markovića i Seligmana
Objavljeno 24. rujna, 2020.
U Gimnastičkom društvu Osijek Žito rade s najmlađim uzrastima i godinama prije obnove Sokolskog doma, a završetkom današnjeg Sokol centra uvjeti za rad gimnastičkog treninga su doista vrhunski, na kakvima mogu pozavidjeti i neke bogatije europske zemlje. Vrhunski uvjeti preduvjet su za stvaranje vrhunskih gimnastičara. Mnogi će reći kako će sada to biti lakša zadaća jer su u Osijeku vrhunski gimnastičari godinama trenirali u nesportskim uvjetima. Primjerice Tomislav Marković nije imao adekvatan parter pa je osvajač Svjetskog kupa na toj spravi i finalist Europskog prvenstva vježbao elemente na dvije linije uzduž dvorane. Upravo je Marković danas zadužen u GD Osijek Žito za selekciju nekih novih klinaca, budućih gimnastičkih reprezentativaca. Prvu "generaciju" već je selekcionirao na početku godine. Na žalost, dogodile su se okolnosti koje su, na jedno vrijeme, "zamrznule" sve sportske aktivnosti.


- Počeli smo lijepo trenirati i mogu reći kako u toj grupi od desetak dječaka stvarno ima jako darovitih. Međutim, dogodio se prekid zbog korone pa godišnji odmori, sada smo opet u dvorani. Mogu reći da su dečki s obzirom na sve okolnosti jako puno naučili, pričao je Tomislav Marković nekadašnji gimnastički reprezentativac, a danas glavni trener najmlađe selekcije u GD Osijek Žito.


Tomi želi proširiti selekciju. Tako u subotu (26. rujna) u Sokol centru s početkom u 10 sati, održat će se poseban kontrolni trening, uvodno testiranje za dječake od pet do sedam godina starosti, kojim će povećati natjecateljsku sekciju GD Osijek Žita.


- Nije važno treniraju li ili su već trenirali gimnastiku u našim programima. Važno je da pokažu određeni talent, a mi ćemo procijeniti možemo li ih odmah priključiti natjecateljskoj sekciji. Sada u grupi imamo desetak dječaka, računamo da stvorimo skupinu od 15-20 njih od kojih vjerujemo da se može lakše iskristalizirati tri do pet njih koji će vrlo brzo početi odlaziti na domaća i međunarodna natjecanja, pričao je Marković koji se veseli novim susretom s budućim "Seligmanima i Markovićima".
- Siguran sam kako bi mnogi dečki mogli krenuti Robertovim i mojim stopama i nastaviti pokazivati zbog čega je Osijek grad gimnastike. Kada vidim dječake uvijek se sjetim svojih početaka i treninga u starom Sokolu. Sada imamo puno bolje uvjete za trening i siguran sam da ćemo okupiti nove generacije odličnih gimnastičara, rekao je Marković.K.Lacković
KAKO SE PRIJAVITI?
Uvodno testiranje za dječake od pet do sedam godina starosti održati će se u subotu 26. rujna od 10 sati u Sokol Centar (Kralja Zvonimira 5, Osijek). Sve što trebaš je uobičajena sportska oprema za trening (majica, hlačice). Prijavu je potrebno obaviti na e-mail tomislav.markovic@gdosijek.hr ili broj tmobitela 099-497-1007. Zbog epidemioloških razloga, roditelji pri dolasku trebaju imati zaštitne maske.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana