Crna kronika
ZBOG ŠVERCA U POŽEGI

Istraga protiv krijumčara duhana i marihuane
Objavljeno 24. rujna, 2020.
Uskok je na temelju policijske prijave pokrenuo istragu protiv 14-člane skupine koju sumnjiči za krijumčarenje osam tona duhana te više od tri kilograma marihuane.

Tužiteljstvo sumnja da je osnivač skupine od kraja 2019. do srpnja ove godine u Požegi i drugim mjestima u Hrvatskoj "okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave, skladištenja, rezanja, prijevoza, skrivanja i daljnje prodaje velikih količina duhana, bez ovlaštenja za tu djelatnost".

Tako je krajem 2019. zbog preprodaje nabavio najmanje osam tona duhana u listu te je s trojicom članova dogovorio njegovo skladištenje. Zatim je za prijevoz i rezanje duhana te primanje narudžbi od kupaca, nuđenje na prodaju i isporuku kupcima angažirao drugu trojicu. Oni su s osumnjičenim preprodavačima duhana i drugima "dogovarali kontinuiranu isporuku velikih količina rezanog duhana po cijeni od najmanje 80 kuna po kilogramu, koji su dalje preprodavali na ilegalnom tržištu", izvijestio je Uskok. Istražitelji sumnjaju da je krijumčarenjem duhana proračun oštećen za najmanje 6,4 milijuna kuna.

Sumnja se i da je četvrtookrivljeni radi prodaje od nepoznate osobe nabavio najmanje 3354 grama marihuane koju je sakrio u nenastanjenoj kući u Brestovcu i potom angažirao sedmoosumnjičenog za dilanje. H
 
Možda ste propustili...

POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO-DALMATINSKA

Umjesto fazana ustrijelio kolege

IZMEĐU STARIH JANKOVACA I VINKOVACA

Autom se zabila u bugarski kamion

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U KBC-U OSIJEK BORE SE ZA ŽIVOT 15-GODIŠNJAKINJE IZ VIROVITICE

Dvije učenice pregažene
na istoj zebri u 15 minuta

2

TEŠKO OZLIJEĐEN U PROMETNOJ NESREĆI U KANIŽI

Vozač autom sletio s ceste u kanal

3

NAĐENO ZABRANJENO ORUŽJE U SLAVONIJI I BARANJI

Zbog neodgovornih građana kanali i njive "zasijani" bombama i minama