Regija
OPĆINA ANDRIJAŠEVCI ULAŽE U RAZVOJ TURIZMA

U Bosut porinut turistički brod “Dr. Franjo Tuđman”, po vožnji prima 24 osobe
Objavljeno 23. rujna, 2020.
ANDRIJAŠEVCI

Nakon brojnih uspješno odrađenih projekata, u koje su u posljednjih nekoliko godina uložili ukupno 48 milijuna kuna, od čega 40 milijuna kuna nepovratnih EU i osam milijuna kuna vlastitih sredstava, u Rokovcima i Andrijaševcima okreću se razvoju kontinentalnog turizma, za koji imaju puno potencijala.

Jedan od prvih koraka u jačanju kontinentalnog turizma u općini Andrijaševci je turistički brod ‘‘Dr. Franjo Tuđman‘‘ za 24 osobe, koji je ministar obrane RH Mario Banožić svečano porinuo na rijeci Bosut.

- Priča o brodu, odnosno plovidba Bosutom, projekt je koji je jako dugo bio vizija poduzetnika u Slavoniji. Bosut u sebi ima prirodnih prepreka, ali i određene prepreke koje su nastale uz infrastrukturu na vodi. Prvi brod smo porinuli u općini Nijemci ("Sv. Katarina"), koji pokriva dionicu od Lipovca do Nijemaca. Sada imamo i turističku brodicu na relaciji od Andrijaševaca do Vinkovaca i Cerne te turističku priču u Otoku, a riječ je o Otočkim virovima i brodu "Virgrad". Uvijek se stavlja naglasak na turističku komponentu, međutim da bi se turistički proizvod razvio, on u sebi mora imati pripremu od strane lokalnog stanovništva koje se mora suživjeti s turističkim proizvodom. Moramo se baviti edukacijom svih generacija, jer ljudi koji žive uz Bosut ne žive s tom rijekom i malo toga znaju o pitanju flore i faune - rekao je ministar Banožić.

Općina Andrijaševci je prije dvije godine napravila turističku strategiju i u skladu s tom stategijom rješavaju segment po segment, kako bi u konačnici bili privlačna turistička destinacija.

- Turistička brodica jedan je od tih segmenata, no mi imamo potencijala i u području kulture i sporta. Započeli smo rekonstrukciju Rokovačkih zidina, arheološki lokalitet, zatim smo napravili i osvijetlili biciklističku stazu, uredili šumske staze, radimo na izgradnji svojih smještajnih kapaciteta... Stavljamo se u imenik svih turističkih agencija, nudimo usluge prijevoza turističke vožnje i svega onoga na čemu možemo temeljiti kontinentalni turizam. Imamo puno potencijala i vjerujem da ćemo s ovim turističkim brodom "zavrtjeti" jako dobru priču u našoj općini - rekao je Damir Dekanić, načelnik općine Andrijaševci.

Uzvanici su se nakon porinuća turističkog broda provozali Bosutom te istaknuli kako se moraju više iskorištavati potencijali koje ima Bosut i prirodne ljepote Vukovarsko-srijemske županije.

Mario Kokaj
Vukovarsko-srijemska županija ima turističke brodove u gradu Otoku i općinama Andrijaševci i Nijemci
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike