Crna kronika
TRAGEDIJA U JOSIPOVCU

Poginuli mladić vozio se motociklom u školu
Objavljeno 23. rujna, 2020.
Nesreću je skrivio vozač auta koji je skretao ulijevo u ulici Nova Dalmacija i oduzeo prednost motociklistu (17)

JOSIPOVAC

Oduzimanje prednosti vozača automobila bilo je kobno za 17-godišnjeg motociklista iz Višnjevca. Nesreća se nešto prije 13 sati dogodila u ulici Nova Dalmacija u Josipovcu. Kako doznajemo, mladić se motociklom Suzuki GSX 250 ccm vozio u školu. Nesreća se dogodila u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta Stara Drava i vulkanizerske radionice, a sam je sudar vidjelo nekoliko osoba koje su se zatekle na cesti te gosti koji su sjedili na terasi ugostiteljskog objekta.

- Automobil je počeo skretati ulijevo, kada je došlo do sudara s motociklom. Vozač motocikla je nakon toga pokušavao ispraviti motocikl, no on je krivudajući sletio u kanal, nakon čega se snažno zabio u betonski mostić. Odmah sam parkirao automobil sa strane i pohitao prema kanalu. Tu su već bili gosti koji su dotrčali iz kafića. Vidjelo se odmah da neće biti dobro. Kacigu mu nismo skidali, nego smo pozvali Hitnu pomoć, koja je došla za nekoliko minuta. Tek tada je liječnik uz pomoć medicinskog osoblja skinuo kacigu, pokazalo se, mladiću. Nažalost, čuo sam kako je preminuo - doznajemo od Ivana P. iz Višnjevca, koji je od mjesta nesreće bio udaljen 30-ak metara.

- Samo sam vidio kako motociklist nakon udarca klizi zajedno s motociklom po kolniku i zabija se u mostić. Potom je odbačen na tlo, gdje je ostao nepokretno ležati. Nisam prilazio, a čuo sam od ostalih kako je još nekoliko minuta bio živ te da je onda preminuo - kaže nam Josipovčanin koji je u vrijeme nesreće bio na terasi kafića. Kaže da je mladić imao kacigu na glavi, no da je udarac u mostić bio koban. "Hitna je poslije otišla, a tijelo mladića su prekrili. Sat vremena kasnije su ga odvezli pogrebnim kolima", priča naš sugovornik.

Vijest o nesreći brzo je došla do obitelji poginulog mladića koja je došla na mjesto nesreće. Inače, otac 17-godišnjaka u Josipovcu ima autoservis s višedesetljetnom tradicijom. Mogli su samo u nevjerici promatrati očevid djelatnika Policijske uprave osječko-baranjske. Desetak metara dalje jedan pokraj drugoga bili su parkirani automobil Chevrolet i motocikl Suzuki što ga je vozio mladić. Na automobilu je vidljivo oštećenje na prednjem lijevom dijelu, gdje je došlo do udara, a oštećenja su vidljiva i na motociklu. U neposrednoj blizini mjesta nesreće, kao podsjetnik na tragediju, nalazila se kaciga koju je nosio 17-godišnjak i policijske oznake koje su postavljene tijekom očevida.

Još za vrijeme intervencije djelatnika Hitne pomoći policija je trakama zatvorila dio ulice Nova Dalmacija, preusmjeravajući vozila na druge josipovačke ulice. Očevid na mjestu nesreće trajao je nekoliko sati, a obavili su ga djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske. Više detalja o nesreći znat će se u četvrtak.

Milan Bugarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike