Regija
VOLONTERSKI CENTAR PRIPREMIO PROJEKTE ZA JESEN

Nakon Forest Art festivala, edukacije o volonterizmu i uređivanje prostora Zvona
Objavljeno 23. rujna, 2020.
BELIŠĆE - Lokalni volonterski centar Zvono, koji provodi projekt pod nazivom Puzzle Inclusive, a koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, tijekom ljetnog razdoblja organizirao je brojne aktivnosti u suradnji sa svojim partnerima, a održao je i veliki broj inkluzivnih volonterskih akcija, priopćeno je iz LVC-a Zvono.Valja podsjetiti da je nositelj ovog projekta udruga Zvono, a partneri su Grad Belišće, Grad Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Osnovna škola Ladimirevci i Centar za socijalnu skrb Valpovo. Krajem kolovoza održana je edukacija "Uvod u menadžment volontera" za predstavnike organizacija civilnog društva. Predstavnici pet organizacija civilnog društva tijekom radionice saznali su kako izgleda proces menadžmenta volontera, što je sve potrebno kako bi pronašli, motivirali i zadržali volontere te kako izgleda osnovna dokumentacija vezana uz praćenje rada volontera. Upoznali su se s pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te s osnovnim dokumentima vezanim uz volonterstvo u Hrvatskoj i svijetu.

Srpanj i kolovoz protekli su u organizaciji inkluzivnih volonterskih akcija na kojima su sudjelovali volonteri uključeni u programe inkluzivnog volontiranja. Volonteri su radili na uređenju okoliša oko volonterskog kampa i kampa Citadela te na uređenju novog prostora Lokalnog volonterskog centra.

- U rujnu su naši volonteri sudjelovali u organizaciji Forest Art festivala te je u njemu ove godine sudjelovalo desetak volontera koji su svojim angažmanom odradili više od 120 volonterskih sati - naglasili su ponosno volonteri iz Zvona te najavili: U sljedećem razdoblju planira se provedba edukacije "Biti volonter", uključivanje u volonterske aktivnosti u lokalnoj zajednici te organizacija radionica za učenike osnovnih i srednjih škola. U rujnu nas još čeka manifestacija "Hrvatska volontira", tijekom koje ćemo raditi na uređenju novih prostorija udruge Zvono i Lokalnog volonterskog centra Zvono.

Naime, manifestacija "Hrvatska volontira" ove godine održava se od 23. do 26. rujna, a Lokalni volonterski centar Zvono poziva sve volontere da se uključe u volonterske akcije te sve organizatore volontiranja da organiziraju vlastite volonterske akcije, poručili su.
Lidija Aničić
Samo u pripremi ovogodišnjeg Forest Art festivala Udruge Zvono volonteri su odradili više od 120 sati
Možda ste propustili...

GRADSKE STIPENDIJE KREĆU SE OD 400 DO 800 KUNA

Županja stipendira sve studente

ZBOG BOLESTI GLAZBENIKA

Otkazan koncert Trija Osor u crkvi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NJEMAČKI PRODUCENTI SNIMILI REPORTAŽU O DONJEM MIHOLJCU

Za goste grofovski gulaš prema receptu iz 1901. i kruh s vrganjima i panjevčicama

2

2.VINKOVAČKI FESTIVAL ŠUNKE, VINA, RAKIJE I KULENA

Otočanka Josipa Spajić odličnim kulenom do titule šampiona

3

U EKONOMSKOJ ŠKOLI U JAKNAMA JER GRIJANJE NE RADI

Od 26. listopada nastava opet online do uspostave grijanja