Regija
VOLONTERSKI CENTAR PRIPREMIO PROJEKTE ZA JESEN

Nakon Forest Art festivala, edukacije o volonterizmu i uređivanje prostora Zvona
Objavljeno 23. rujna, 2020.
BELIŠĆE - Lokalni volonterski centar Zvono, koji provodi projekt pod nazivom Puzzle Inclusive, a koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, tijekom ljetnog razdoblja organizirao je brojne aktivnosti u suradnji sa svojim partnerima, a održao je i veliki broj inkluzivnih volonterskih akcija, priopćeno je iz LVC-a Zvono.Valja podsjetiti da je nositelj ovog projekta udruga Zvono, a partneri su Grad Belišće, Grad Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Osnovna škola Ladimirevci i Centar za socijalnu skrb Valpovo. Krajem kolovoza održana je edukacija "Uvod u menadžment volontera" za predstavnike organizacija civilnog društva. Predstavnici pet organizacija civilnog društva tijekom radionice saznali su kako izgleda proces menadžmenta volontera, što je sve potrebno kako bi pronašli, motivirali i zadržali volontere te kako izgleda osnovna dokumentacija vezana uz praćenje rada volontera. Upoznali su se s pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te s osnovnim dokumentima vezanim uz volonterstvo u Hrvatskoj i svijetu.

Srpanj i kolovoz protekli su u organizaciji inkluzivnih volonterskih akcija na kojima su sudjelovali volonteri uključeni u programe inkluzivnog volontiranja. Volonteri su radili na uređenju okoliša oko volonterskog kampa i kampa Citadela te na uređenju novog prostora Lokalnog volonterskog centra.

- U rujnu su naši volonteri sudjelovali u organizaciji Forest Art festivala te je u njemu ove godine sudjelovalo desetak volontera koji su svojim angažmanom odradili više od 120 volonterskih sati - naglasili su ponosno volonteri iz Zvona te najavili: U sljedećem razdoblju planira se provedba edukacije "Biti volonter", uključivanje u volonterske aktivnosti u lokalnoj zajednici te organizacija radionica za učenike osnovnih i srednjih škola. U rujnu nas još čeka manifestacija "Hrvatska volontira", tijekom koje ćemo raditi na uređenju novih prostorija udruge Zvono i Lokalnog volonterskog centra Zvono.

Naime, manifestacija "Hrvatska volontira" ove godine održava se od 23. do 26. rujna, a Lokalni volonterski centar Zvono poziva sve volontere da se uključe u volonterske akcije te sve organizatore volontiranja da organiziraju vlastite volonterske akcije, poručili su.
Lidija Aničić
Samo u pripremi ovogodišnjeg Forest Art festivala Udruge Zvono volonteri su odradili više od 120 sati
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

IMA NAJBOLJE VINO SLATINSKOG VINOGORJA

Mirko Lukač: Vino se mora osluškivati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli