Sport
BJELOBRĐANI BILI NADOMAK POBJEDE

BSK je u 93. minuti primio pogodak i uzeo samo bod
Objavljeno 21. rujna, 2020.

Niz pobjeda nogometaši BSK-a produljili su na pet utakmica, baš koliko su puta u tekućoj sezoni i igrali u gostima.

Subotnji domaćin bio je, praktički, dojučerašnji prvoligaš koji se, kao i nedavno Sesvete, spasio poraza s "kreča" u samoj završnici susreta nakon, što je bjelobrdski sastav imao uvodnu minimalnu prednost. Njihov trener Tomislav Steinbrückner ponovno nije mogao računati na sve igrače, jer su izostali ozlijeđeni Muženjak, Aleksić i Lozo, a uz to je za taj zagrebački susret izmiješao sastav u odnosu na onaj koji je sredinom prošloga tjedna na domaćoj premijeri potiv Solina izvojevao drugu sezonsku pobjedu. Bjelobrđane je do treće dijelilo nekoliko sekundi, budući da su Zagrepčani izjednačili u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena, kada je sudac iz Marčane pokazao na "bijelu točku", a kapetan Rudeša Dejan Čabraja svladao BSK-ovog na vratima Nikolu Ilinčića te tako domaćinu spasio bod, donijevši mu treći sezonski remi. Toliko imaju i gosti koji su ponovno bili nadomak punog uspjeha, ali ih je novi gubitak bodova udaljio od samog vrha redoslijeda, iako je i aktualni za momčad s krajnjeg istoka Hrvatske prilično zadovoljavajući. Unatoč izostanku nekolicine igrača Bjelobrđani su kod bivšeg prvoligaša došli riješeni odnijeti kompletan plijen, kako su se postavili od prve minute i u nekoliko navrata zaprijetili. Pet minuta uoči odmora prvi ligaški strijelac Marko Dabro uspio je svladati domaćeg vratara te su "žuti" s prednošću otišli u svlačionicu. Ona je mogla biti i veća da je, između ostaloga, sudac sudar domaćeg vratara Suška i Dabre okaraktertizirao najstrožom kaznom. U nastavku je domaćin bio znatno poduzetniji, što mu se na kraju isplatilo i u 93. minuti su se spasili poraza.

Dražen Lekšan
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
RUDEŠ       1 (0)

BSK       1 (1)

ZAGREB - ŠC “Rudeš”. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 100. Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Strijelci: 0:1 Dabro (40), 1:1 Čabraja (90+3.-11m). Žuti kartoni: Dobrić (Rudeš) i Gbane (BSK). Crvenih kartona nije bilo.

RUDEŠ: Sušak, Brajković, Pavković, Dajčer, Čabraja, Kolega (od 56. Jelavić), Marković, Dobrić (od 56. Daw. Jalinous), Onwuzo (od 42. Burić), Raužan (od 67. Dar. Jalinous), Grgić.

BSK: Ilinčić, Majtanić, Gbane (od 70. Vuksan), Dabro, Dalić (od 70. Gavrić), Župan (od 63. L. Mihaljević), Mitrović, Periša, Mišić, Gvozdenović (od 63. Čikvar), I. Mihaljević (od 53. Raguž).
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini