Osijek
GK INOVA-GIM I “SPORTS FOR CHILDREN”

Poklonili trampoline, švedske sanduke, strunjače i razboje
Objavljeno 21. rujna, 2020.
Škole iz Popovca, Dalja, Belog Manastira i Čepina dobile su opremu za sportske dvorane

Neobična karavana prije nekoliko je dana obišla četiri osnovne škole na potezu od Belog Manastira do Čepina. Predvodio ju je kamion pun vrhunske gimnastičke opreme koju je obitelj Solar iz gimnastičkog kluba Inova-gim u suradnji s nizozemskom humanitarnom udrugom "Sports for children" donirala obrazovnim ustanovama u nedostatku opreme za izvođenje nastave tjelesnog odgoja.

Mobilni koševi, klupice, švedski sanduci, strunjače, trampolini, razboji, odskočne daske i još mnogo druge dvoranske opreme iskrcani su u OŠ Popovac, u OŠ "Dr. Franjo Tuđman" u Belom Manastiru, OŠ Dalj i OŠ Miroslava Krleže u Čepinu.

"Lijep je osjećaj kada negdje u inozemstvu imaš prijatelje koji su uvijek spremni pomoći. U ovome slučaju, prijatelje koji ti pomognu da ti pomogneš drugima. Naš gimnastički klub je ponosan što smo s gospodinom Stefanom Groothuisom iz nizozemske humanitarne udruge "Sports for children" omogućili velikom broju školaraca bolje uvjete u dvoranama za tjelesni odgoj ponajprije kroz gimnastičku opremu Janssen-Fritsen koja je baza za sve ostale sportove. Profesionalnom sportskom i gimnastičkom opremom opremili smo četiri županijske škole i tako potaknuli osmijehe školaraca naše Županije.

Uz napomenu kako ovo nije kraj, opreme će biti još i nastojat ćemo ju pokloniti školama kojima je najnužnija. Želimo uveseliti još puno naših školaraca", kaže Saša Solar iz GK Inova-gim.
Ističe, osječki su gimnastički klub s humanitarnom udrugom "Sports for children" spojili ekipa iz prijateljskog Gimnastičkog kluba Tuzla i profesor Almir Atiković.

"Oni su bili naša glavna poveznica uz pomoć koje smo ostvarili ove donacije. Sve je to samo primjer kako se puno toga dobroga može učiniti kako nesebično zajedno radimo za dobrobit zajednice, i to svake, ne samo one u kojoj živimo", rekao je Solar.

Ovu humanitarnu akciju podržala je i Osječko-baranjska županija koja je sufinancirala transportni trošak dopremanja sportske opreme iz Nizozemske do Osijeka.

Ivan Alilović

Nova oprema prvi put nakon 1968. godine!
Ekipu iz gimnastičkog kluba Inova-gim srdačno su dočekali gdje god da su uparkirali svoj kamion. Tako je bilo i u OŠ Miroslava Krleže u Čepinu, koja ima 380 učenika raspoređenih u 20 razreda. Ravnateljica škole, Branka Mack-Savanović, kaže kako ovoliku količinu osnovne opreme za izvođenje nastave tjelesnog odgoja škola nije dobila više od 50 godina! “Naša školska zgrada s dvoranom sagrađena je 1968. godine, a tada je vjerojatno, prvi i posljednji put, kompletno opremljena. Osim lopti i sličnih manjih predmeta ovakvo što škola nije imala novo od tada! Trenutačno škola čeka novu sportsku dvoranu, a dok čekamo, puno će nam značiti da u ovoj staroj imamo bar novu kvalitetnu opremu”, kaže Mack-Savanović.
Najčitanije iz rubrike