Mozaik
MLADI AKUSTIK TRIO EKVILIBRIOS

Odsvirali glazbeni vremeplov hitova
Objavljeno 21. rujna, 2020.
Vjerojatno vam je poznata situacija u kojoj sjedite u kafiću ili pak u restoranu i udubljeni ste u razgovor sa svojim sugovornicima. U daljini tiha i nenametljiva glazba, netko uživo svira i pjeva, ali pri tome vam ne ometa razgovor i užitak u ambijentu. No, malo-pomalo, ta udaljena glazba vas osvaja, prestajete pričati i prepuštate se glazbenicima. Upravo takvu atmosferu nudi mladi osječki glazbeni sastav - Ekvilibrios. Riječ je o akustričnom triju koji čine Ivan Medved (cajon), Doris Despot (gitara) i Ines Kršćanski (vokal). Za Ivanom i Doris već postoje iskustva svirke u drugim bendovima, za Ines je ovaj trio prvo iskustvo javnih nastupa "ispred mikrofona".

Osnovani su prije dvije godine, jednostavno su se nakon neke glazbene probice "kliklnuli" i od tada više-manje redovito nastupaju, sviraju obrade brojnih poznatih glazbenika. Bliski su pop, jazz i funky glazbenom izričaju. Tako bilježimo njihov nastup u vanjskom prostoru osječkog Sokol centra. I dogodila se situacija s početka priče, dobro popunjeni stolovi terase i prije početka nastupa, Osječani udubljeni u svoje razgovore gotovo da i nisu primijetili početak nastupa trija, a onda su se nakon dva, tri uvodna songa potpuno uključili u mali glazbeni vremeplov. Naime, Ekvilibrios je napravio prelet kroz glazbenu povijest, od etabliranih i svevremenskih hitova (Roy Orbison, Eric Clapton, Josipa Lisac), preko hitova novijeg datuma (Jinx, Amy Winehouse, Dino Dvornik, Pavel), do najnovijih hitova s top-lista domaće i inoglazbene scene. Podjednako dobro se i u pjevačkom i sviračkom dijelu nose s različitim glazbenih žanrovima, ovaj trio izvodi ih rasterećeno, bez namjere da se svojom izvedbom nadmeće s originalom ili da glasnoćom traži pozornost okupljene publike.

Zanimljivo je kod ovog trija kako se glazbom bavi iz ljubavi. Naime, tijekom radnog dijela dana svatko od ovih troje, još uvijek mladih ljudi, bavi se poslovima vezanim uz svoje formalno obrazovanje. Glazbi pristupaju iz ljubavi i to se osjeti u njihovim izvedbama.

Pratite najave njihovih idućih nastupa, bit će ih još ove jeseni i, ako niste, priuštite si odlazak. Nemojte se iznenaditi ako, primamljeni prepoznatljivim taktovima, i zaplešete. D. Kuštro
Možda ste propustili...

U ROTTERDAMU ĆE SE U SVIBNJU NATJECATI 41 DRŽAVA

Četiri moguća scenarija za Eurosong

REKORDNA CIJENA NA AUKCIJI

Sokol prodan za 173 tisuće dolara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SHINKANSEN ALFA-X

Japanski vlak juri 382 km/h

2

NAKON ŠTO GA JE NAZVAO NEDUHOVITIM "ČUDAKOM"

Cohen ponudio Trumpu ulogu ako izgubi izbore

3

“HEJ, SUPER DJEDICE!”

McCartneyjeva slikovnica je na hrvatskom