Regija
ODRŽANO SENZORIČKO OCJENJIVANJE MEDA

72 uzorka u konkurenciji za 15. Zlatnu žlicu
Objavljeno 20. rujna, 2020.
U organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s pčelarskim udrugama s područja županije, u prostorima Udruženja obrtnika Virovitica održano je senzoričko ocjenjivanje meda, na kojemu su ocijenjena 72 uzorka u sklopu 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanja meda. Na ocjenjivanju je najviše bilo meda od bagrema i cvjetnog.

Senzoričko ocjenjivanje obavilo je ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u njemu su još bili: Lidija Svečnjak (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Saša Prđun (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Andrea Poslek (HGK ŽK Virovitica), Edita Černi (Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije), Ivan Ivanec (Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije) i Ljubica Kravarščan (Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede – Podružnica VPŽ).

Povjerenstvo je ocjenjivalo čistoću, bistrinu, boju, miris i okus meda, a uz članove povjerenstva bio je i predsjednik HGK-a ŽK-a Virovitica Zlatko Pleša, kao i Dario Ripli i Predrag Mrmoš iz Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije.

Ocjenjivanje meda provelo se sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije. Navedeno senzoričko ocjenjivanje meda održalo se u sklopu 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanja meda, a rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni uskoro, kada će se na prigodnoj svečanosti uručiti nagrade najboljima. RI
Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike