Kultura
NA LJETNOJ POZORNICI STROSSMAYEROVOG PARKA

Održan memorijalni koncert za Ivana Pavića
Objavljeno 20. rujna, 2020.

ĐAKOVO – Jednoiposatni Memorijalni koncert za Ivana Pavića, tragično stradalog mladog pravnika u prošlogodišnjoj tragediji u Centru za socijalnu skrb Đakovo kada je on teško ranjen, a podlijegao je ozljedama nakon dva tjedna u KBC-u Osijek, na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka održali su u subotu navečer članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo i njihovi gosti – Osječki puhački orkestar.  U lanjskoj tragediji u Centru život je na mjestu događaja izgubila i socijalna radnica Blaženka Poplašen (50).

Višestruko društveno aktivan, Ivan je bio i vrlo predan član Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, od 2011. godine, pa do svoje prerane tragične smrti u 35. godini, a svirao je trubu, kao i još niz instrumenata. Đakovački, kao i osječki orkestar odužili su mu se koncertom uz izvedbe niza klasika različitih žanrova, priredivši pod krošnjama Strossmayerovog perivoja glazbeni doživljaj u ugodnoj atmosferi.

Koncert su, uz potporu Grada Đakova, priredili Ivanovi prijatelji koji su s njegovom obitelji, napose bratom, okupljeni u Građansku inicijativu „Zapamtimo Ivana Pavića“. Za ovom inicijativom već je i izrealizirana ideja – zeleni prostor u blizini Ivanove kuće odnedavno nosi naziv Park Ivana Pavića, a nalazi se pored kružnog toka u Pavićevoj ulici. Građanska inicijativa u planu ima i niz drugih aktivnosti kojima želi da se očuva trajni spomen na Ivana i njegov bogat doprinos kulturno-društvenom životu grada i njegovih mladih.

Koncert je u održan u okviru programa Zvonila su zvona katedrale naše, a očekuje se da taj glazbeni događaj postane tradicija.

S.ŽUPAN

Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike