Kultura
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ČUVENIH OSJEČKIH FOTOGRAFA

Impresivni pejzaži iz objektiva Domagoja i Marina Topića
Objavljeno 19. rujna, 2020.

Subotnje prijepodne bilo je kao stvoreno za ugodno druženje s dragim ljudima i malu izložbu velikih fotografija na osječkoj glavnoj tržnici, točnije u antikvarijatu "U mom dvorištu".

Riječ je o izložbi osječkih fotografa, inače oca i sina, Domagoja i Marina Topića, koji nam u šali priznaje da ponekad ni on ne zna koji je od njih dvojice snimio koju fotografiju. Inače, ideja za izložbu je došla od Mladena Radića koji vodi antikvarijat, a Marin Topić rado se odazvao pozivu dugogodišnjeg prijatelja.

"Mladena poznajem godinama, a puno smo surađivali i za vrijeme dok je bio ravnatelj Muzeja Slavonije, pa mi nije bio problem gostovati na ovoj izložbi. Sin i ja se godinama bavimo fotografijom i ideja o izložbi uz subotnje druženje s dragim ljudima, na ovako važnom mjestu za Osječane, nas je oduševila. Tu je manje važna izložba, a puno su važniji susreti i razgovori koji se uz to izrode. Inače, predstavili smo samo malen dio našeg rada, svega sedam slika, a glavni motiv koji se protezao je slavonski pejzaž. Volio bih kad bi ovo postala tradicionalna subotnja priča i kad bi smo se ovdje družili uz brojne umjetničke eksponate.", podijelio je s nama čuveni osječki fotograf Marin Topić.

Izložbu će biti moguće pogledati sljedećih desetak dana, u već spomenutom antikvarijatu "U mom dvorištu", na glavnoj osječkoj tržnici (strana uz Radićevu ulicu). E.N.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u