Crna kronika
OTKRIVEN VIŠESTRUKI BARANJSKI LOPOV

Maloljetnik ukrao automobil, izazvao nesreću i pobjegao
Objavljeno 19. rujna, 2020.

Policija je otkrila lopova koji je ovoga mjeseca počinio više provala na području Baranje. Istraživanje je pokazalo kako je krađe počinio maloljetnik. Između ostaloga, ušao je prije nekoliko dana u neograđeno dvorište u Švajcarnici, gdje je 65-godišnjaku iz otključane garaže ukrao dvije motorne pile. U istom dvorištu maloljetnik je iz dva odjavljena automobila ukrao akumulatore, a potom je jedan od tih automobila ukrao. U automobilu su bili ključevi, čime mu je krađa bila olakšana. Nakon krađe odvezao se prema Čemincu, a nakon ulaska u susjedni Kozarac izgubio je nadzor nad upravljačem automobila i sletio s ceste. Mladi je lopov potom otišao, ostavivši oštećeni automobil. Obavljenim policijskim očevidom na ukradenom automobilu utvrđeno je da je maloljetnik nakon krađe na automobil postavio nepripadajuće registracijske pločice.


Policija je izvijestila i da je od 3. do 6. rujna, u Belom Manastiru, u noćnom pohodu obišao više skladišta tvrtki, garažu i automehaničarsku radnju. Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira, iz čije unutrašnjosti nije ništa ukrao, potom u skladišta tvrtke iz Belog Manastira, gdje je iz jednog ukrao moped 57-godišnjaka iz Mirkovaca. Maloljetnik je provalio i dvorišna vrata automehaničarske radionice u Belom Manastiru i ukrao automobil 24-godišnjaka iz Torjanaca. Uz sve navedeno, provalio je u prostorije objekta u Belom Manastiru u najmu 67-godišnjeg Belomanastirca gdje je ukrao dvije motorne pile s alatom, kanistar s gorivom i razni alat. Maloljetnik je tvrtkama i građanima nanio štete od nekoliko desetaka tisuća kuna.



Velika krađa zbila se krajem tjedna u Đakovu. Tijekom četvrtka i petka za sada nepoznati lopov provalio je u stan u Đakovu, vlasništvo 53-godišnjaka i 40-godišnjakinje. Iz prostorija stana lopov je ukrao više satova, zlatni nakit i pištolj s pripadajućim dokumentima. Vlasnicima je počinjena šteta veća od 100 tisuća kuna. Policija je nakon krađe obavila očevid i traga za lopovom i njegovim plijenom. Još jedna krađa je zabilježena u petak u Đakovu. Policija je izvijestila kako je za sada nepoznati lopov iz dvorišta obiteljske kuće ukrao bicikl vlasništvo 33-godišnje hrvatske državljanke iz Đakova. Vlasnica je oštećena za nekoliko tisuća kuna. S.Lacić

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike