Novosti
GLAVNI TAJNIK HDZ-A I PULJAŠIĆ ODGOVORILI KRITIČARIMA

Nagađanja oko imenovanja zlonamjerna
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Glavni tajnik stranke i zastupnik HDZ-a Krunoslav Katičić nazvao je neistinitima i zlonamjernima medijska nagađanja oko imenovanja u trgovačkim društvima, a prema kojima je do uhićenja direktora Janafa Dragana Kovačevića došlo jer HDZ ima novog kandidata, što tvrdi Domovinski pokret. HDZ nije imao nikakve utjecaje na tijekove, a izjave iz Domovinskog pokreta neutemeljene su i nemaju nikakvog značaja za našu stranku, kazao je Katičić u Saboru.


Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ustvrdio je u četvrtak da je do uhićenja u Janafu došlo zato što HDZ ima novog direktora Janafa, pa je stari uhićen. Katičić ističe da kod izbora članova uprava u trgovačkim društvima u kojima država ima udjele postoji zakonodavna procedura prema kojoj se oni imenuju te da se to u svim dijelovima jasno i nedvojbeno poštuje. Naglasio je i da u trenutku kada je HDZ sastavljao liste za Sabor nije postojala nijedna indicija o koruptivnim radnjama, kao i da u trenutku stavljanja na listu Darka Puljašića nije postojao nikakav pravomoćni optužni prijedlog. "Radi se o osobnoj odgovornosti za koju je proklamirana i jasna politika HDZ-a, a to je nulta stopa tolerancije na bilo koju koruptivnu radnju", rekao je. Katičić je odbacio i tvrdnju dijela oporbe da HDZ nije stranka, nego interesna organizacija. "HDZ je stranka, nije interesna grupacija, za razliku od nekih drugih i iza sebe nema nikakve velike interesne skupine, pogotovo nekakve trgovačke lance", rekao je.
Nisam radio ništa krivo, poručio je HDZ-ov zastupnik i gradonačelnik Požege Darko Puljašić, kojemu je ukinut zastupnički imunitet kako bi mu se sudilo prema optužnici za subvencijsku prijevaru od gotovo milijun kuna kroz dogradnju škole u Požegi. Puljašić je novinarima izjavio da će za deset dana učenici OŠ "Dobriša Cesarić" dobiti potpuno opremljenu sportsku dvoranu. "Stvar se dogodila 2017. godine, i ja sam zapravo zadovoljan da to ide u sudski postupak gdje apsolutno mogu dokazati svoju nevinost, ali i ljudi koji su to sa mnom radili", dodao je Puljašić. H/D.Pav.
Možda ste propustili...