Regija
GRAD NAŠICE IZDVOJIO 400.000 KUNA

I ove godine besplatne radne bilježnice za đake
Objavljeno 19. rujna, 2020.
NAŠICE - Ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić primila je u radni posjet gradonačelnika Josipa Miletića na kojemu su prokomentirali početak nove i drukčije školske godine. Ravnateljica Falamić istaknula je kako su uza sve epidemiološke mjere dočekali učenike te su svu djecu dočekali besplatni udžbenici i radne bilježnice. Naime, Grad Našice je i ove godine odlučio nabaviti svim učenicima besplatne radne bilježnice. Radne bilježnice dobile su tri škole s područja Grada - OŠ Dore Pejačević Našice, OŠ kralja Tomislava Našice i OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac.

- S ovom akcijom započelo se prije tri godine kada su nabavljeni udžbenici za svu djecu. Nakon što je financiranje udžbenika prešlo na resorno ministarstvo, Grad je odlučio prošle i ove godine nabaviti svim učenicima radne bilježnice. Vrijednost ove pomoći je oko 400.000 kuna – rekao je gradonačelnik Miletić te zahvalio na gostoprimstvu i poželio školarcima puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Ravnateljica Falamić zahvalila je školskoj knjižničarki Andrei Dubaić Begić koja je bila koordinatorica svih aktivnosti od prikupljanja starih knjiga, nabave udžbenika i radnih bilježnica do distribucije, kao i svim učiteljima koji su joj pružili potporu jer je to bio jedan veliki organizacijski zahvat. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike