Mozaik
HRT: IZRAVAN PRIJENOS EMMYJA

Nnajviše nominacija ima SF-miniserija "Čuvari"
Objavljeno 19. rujna, 2020.
Hrvatska radiotelevizija u noći s nedjelje, 20. rujna, na ponedjeljak, 21. rujna, na svom će Prvom programu (HRT-HTV1) prenositi dodjelu nagrada Emmy za najbolja ostvarenja u televizijskoj produkciji. Uvodna emisija počinje u 1:20, nakon čega je prijenos 72. dodjele nagrada iz Staples Centera u Los Angelesu, a riječ je o dodjeli nagrada za programe u udarnom terminu Američke akademije televizijskih umjetnosti i znanosti. Gledatelje HRT-a kroz dodjelu nagrada u studiju HRT-a cijelu će noć voditi komentatori Nenad Korkut, Dean Sinovčić i Boško Picula, a urednica prijenosa na HRT-u je Branka Papić.

Dodjela se ove godine održava u jeku pandemije koronavirusa. Ove se godine nagrade Emmy za programe u udarnom terminu dodjeljuju u 23 kategorije svrstane u četiri područja: formati (5 kategorija), gluma (6 kategorija za glavne i 6 kategorija za sporedne uloge), režija (3 kategorije) i scenarij (3 kategorije). Što se tiče televizijskih formata, nagrađuju se najbolji radovi u kategorijama dramskih serija, humorističnih serija, miniserija, talk-showa i natjecateljskog showa.

Računajući sve kategorije na nedjeljnoj svečanosti najviše nominacija, njih 11, ima SF-miniserija "Čuvari", koja je ovogodišnji rekorder i po ukupnom broju nominacija (26), uključujući kreativna dostignuća. Riječ je o ekranizaciji motiva istoimena kultnog stripa iz 1986. izdavačke kuće DC Comics o skupini superjunaka iz alternativne prošlosti. Uz "Čuvare" u istoj su kategoriji nominirani i "Gospođa Amerika", "Neortodoksna", "Little Fires Everywhere" i "Unbelievable". T.K.
Možda ste propustili...

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike