Sport
IZJAVE NAKON UTAKMICE U GRADSKOM VRTU

Bjelica: Od Osijeka želimo igru iz drugog poluvremena, ali tijekom svih 90 minuta
Objavljeno 18. rujna, 2020.

Vezani članci

2. PRETKOLO EUROPSKE LIGE

Osječani se kasno probudili i završili svoj put u Europi

Trener Basela Ciriao Sforza bio je razumljivo zadovoljan uspješnim gostovanjem u Osijeku, iako je istaknuo kako nije zadovoljan načinom kako je njegova momčad odigrala drugo poluvrijeme u kojem je Osijek dominirao.
- Prvo smo poluvrijeme odlično odigrali, u drugom smo pali i nisam zadovoljan s prikazanom igrom. Već sam i prije rekao da je Osijek jaka, trkački moćna momčad, ali smo na kraju zasluženo pobijedili.
Na pitanje je li očekivao takav pad svoje  momčadi u nastavku utakmice trener Basela je odgovorio:
- Tek smo na početku, novi je trener, nova metoda treniraja, a igrači nisu imali gotovo nimalo odmora. Prije 17 dana igrali smo finale kupa, nakon čega su imali samo tri-četiri slobodna dana. A neki su, kao Cabral u treningu tek tri dana, rekao je Sforza koji je pojasnio i situaciju s kraja utakmice kada je bio u kraćoj raspravi s Nenadom Bjelicom.
- Samo sam htio smiriti situaciju, nisam imao nikakvih problema s njim.
Kako mu se svidio Osijek, je li mu netko od domaćih igrača zapeo za oko?
- Ne bih nikoga izdvajao. Osijek je vrlo zanimljiva momčad, tehnički dobra, fizički moćna, što su pokazali i kod 0:2 kada su svejedno dali gas.
Afimico Pululu bio je među najopasnijim Baselovim igračima, što je bio razlog izmjene?
- On je veliki talent, ali tek je prva utakmica. Imamo široku klupu, punu talenata, a ocjena je bila da je  malo pao pa smo ga zamijenili s drugim talentiranim igračem. Želim Osijeku dobru sezonu i sve najbolje, poručio je Sforza na oproštaju od Gradskog vrta.
Nakon njega pred novinare je izašao Nenad Bjelica, koji je čestitao Švicarcima, ali i izrazio žal što njegovi igrači nisu svih 90 minuta odradili kao drugo poluvrijeme.
- Čestitam Baselu na prolasku u sljedeće kolo, a i svojoj momčadi na drugom poluvremenu, velikoj borbi u kojoj nije prestala vjerovati da je preokret moguć. Nažalost nismo uspjeli izjednačiti, što smo po prikazanom u drugom poluvremenu zaslužili. Ali, nogomet se igra za golove, Basel je iz svoje dvije-tri prilike zabio dva gola, a mi smo iz pet-šest samo jedan.  Prvo smo poluvrijeme bili jako nervozni, u grču, možda s prevelikim respektom. Nismo imali ni prvu ni drugu loptu, nismo bili sigurni prema naprijed, a dobili smo i dva dosta naivna gola. Ali to je nogomet, treba učiti, poboljšati se i pokušati svih 90 minuta igrati kao što smo igrali drugo poluvrijeme. Sad se okrećemo domaćim natjecanjima, rekao je u uvodu Bjelica koji je tijekom prvog poluvremena bio primjetno nezadovoljan agresivnošću svojih igrača.
- Agresivnost je u drugom poluvremenu bila puno bolja. Nogomet se igra u glavama, a one su u prvom dijelu bile s puno respekta, kao da smo se bojali prići i napasti. A oni imaju dobre nogometaše koji se, kad imaju prostora, razmašu i iskoriste to. Htjeli smo biti agresivniji, ali to je nedostajalo u prvom dijelu. No, vidjelo se da je momčad fizički spremna, inače ne bi izdržala ovakav ritam u drugom poluvremenu. I to protiv Basela, četvrtfinaliste Europske lige. Negdje smo očito pogriješili u pripremi utakmice, kada smo ušli tako ispumpani u susret. To su mentalne blokade. Međutim, mislim da je sve što smo pokazali bilo barem za neriješeno. Ali tako je kako je, moramo to prihvatiti.
Nevjerojatna je bila transformacija bijelo-plavih u drugih 45 minuta. Što im je Bjelica poručio tijekom odmora?
- Ovo što sam već naveo, da budemo agresivniji, da  idemo na prvu i drugu loptu. Da je Basel sjajna momčad, ali da se barem idemo „potući“ s njima, da pokušamo ići tijelom na tijelo.  I to je u drugom poluvremenu daleko bolje izgledalo, da smo ranije zabili možda bi i izjednačili. Imali smo jako puno izglednih situacija, ali nažalost nismo uspjeli. Na drugom poluvremenu možemo graditi puno toga. Kako je momčad igrala i borila se drugo poluvrijeme, nije odustajala,  to je ono što želimo od Osijeka, ali svih 90 minuta. Naravno, pita se nešto i protivnika, koji je bio vrlo kvalitetan. Igrali smo s Baselom ravnopravno, i samo je nedostajalo malo sreće do pozitivnog rezultata ,poručio je trener Osijeka nakon oproštaja od Europe. G. Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike