Regija
I UZ OVE JESENI LIMITIRANA KOLEKCIJA “BOROVA”“

Motivi narodne nošnje na obući
Objavljeno 18. rujna, 2020.

Limitirana kolekcija iz vukovarske tvrtke “Borovo” stiže u Vinkovce u povodu 55. Jeseni, nakon što su prethodne godine startasice ukrašene slavonskim motivima izazvale brojne pozitivne kritike i bile čestim “suvenirom” koji su turisti ponijeli iz slavonske ravnice. Borovo kućica bit će na Slavonskom sokaku, a uz modele s motivima jednakim onima na narodnim nošnjama koji su viđeni prošle godine, kolekcija je upotpunjena i dodatnim modelima i motivima. Tako su među novitetima motiv zlatoveza na startasicama i espadrilama, kao i zlatovez na crnoj i bijeloj boromini, ali i motiv golubice na bijelim i crnim popularnim borovskim tenisicama, kao i niska gumena ženska čizma za kišne jesenske dane koju krase dva nova motiva, pleter u zlatnoj i reklja u bijeloj boji. U “Borovu” pritom koriste prirodne materijale poput platna od stopostotnog pamuka i gume dobivene iz kaučuka, a svaki model u svom nastajanju prođe kroz 20-ak vrijednih ruku, što, na koncu, proizvod čini udobnim i unikatnim.

Ruža Tovilo, stručna suradnica u Odjelu marketinga “Borova”, dodavši kako će limitirana kolekcija put do ljubitelja slavonskim motiva, osim na Sokaku, naći i preko digitalnih medija, društvenih mreža i web-shopa.

Vinkovačkim jesenima i borovskim startasicama zajedničko je to što su i te popularne tenisice, jednako kao i narodne nošnje što se svake godine izvade iz škrinja kako bi se pokazale na najvećoj manifestaciji izvornog folklora, izrađene ručno. S.B.

Možda ste propustili...

OPG LUCIĆ SPREMAN ZA DAN SVIH SVETIH

Cvjetna rapsodija od čak 6500 krizantema

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2020.

Vretenac među tri nagrađene udruge

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KVAROVI SVE ČEŠĆI

Veći dio gradskog vodovoda stariji od četrdeset godina

2

SEZONA SVINJOKOLJA JE PRED VRATIMA

Otpad u spremnike, a
ne u kanale i na njive

3

ULAŽU U MODERNIZACIJU, STRUČNA USAVRŠAVANJA I PROŠIRENJE PROSTORA

Našička bolnica prije 50 godina počela s 4, a danas ima 11 odjela