Regija
PRIGOVORI NA STANJE ŽELJEZNIČKO-CESTOVNOG PRIJELAZA NA CESTI VALPOVO - ŠAG

Vozači tvrde: Auti nam se raspadaju
Objavljeno 18. rujna, 2020.
VALPOVO

Stanovnici Valpovštine, ali i mnogi drugi vozači koji su kroz Valpovo u tranzitu, a prisiljeni su prolaziti preko željezničko-cestovnog prijelaza na cesti između Valpova i Šaga, ostaju neugodno iznenađeni nakon ove "pustolovine" za koju kažu da je jedinstvena na ovim prostorima.

- Prošao sam veliki dio Hrvatske i Europe, ali teško se mogu sjetiti da sam prošao preko slično izvedenog cestovnog prijelaza preko pruge. Svaki put kada ovuda prolazim, imam osjećaj da će mi otpasti kotači automobila. Pokušao sam prelaziti i s najmanjom i sa srednjom, pa čak i s većom brzinom, ali rezultat je uvijek isti – toliko je traumatično da svaki put imam osjećaj da će se automobil raspasti jer prolazimo uz tresak - požalio nam se Mladen iz Valpova dodajući da ta neugodna situacija traje već neko vrijeme, da se povremeno sanira, ali da se stanje vrlo brzo vrati na staro. Naglasio je i kako ne vidi razlog zbog kojeg se išlo u rekonstrukciju ovog željezničko-cestovnog prijelaza kada je izvedba starog bila neusporedivo bolja od ovog novog.

Belišćanka Marija, koja je prisiljena svaki dan na posao putovati do Osijeka, također ne skriva ogorčenje ovom dionicom puta, za koju naglašava da je daleko najgora i da vozači imaju ozbiljne probleme ako redovno prolaze preko ovog prijelaza kao "preko brda" i uz tresak.

- Otkako su ga postavili, već sam bila prisiljena dva puta mijenjati amortizere, stabilizatore, kugle, selen-blokove, ali i raditi druge popravke koje inače nisam često radila niti imala tolike nepotrebne financijske troškove - otkriva Marija.

Kako su nam na naš upit o situaciji s ovim željezničko-cestovnim prijelazom odgovorili iz Službe za odnose s javnošću, odnosno Korporativnih komunikacija Hrvatskih željeznica, gradnja ovog željezničko-cestovnog prijelaza obavljena je u prosincu 2018. godine.

"Riječ je o radovima koji uključuju kompletnu zamjenu gornjeg ustroja pruge, strojnu regulaciju kolosijeka i ugradnju sintetičkog popođenja. Vrijednost investicije iznosi 399.690,34 kuna plus PDV. Međutim, krajem 2019. godine je pod utjecajem prometa došlo do ulegnuća asfalta na spoju kod betonskog rubnjaka, što je i potvrđeno na tehničkom pregledu u veljači ove godine. Zbog izvanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa bilo je otežano organizirati radove na sanaciji navedenog, no napominjemo da su izvedeni radovi pod garantnim rokom te da ćemo predmetnu nepravilnost otkloniti u najkraćem mogućem roku", poručili su iz Odnosa s javnošću Hrvatskih željeznica. L. Aničić

Idu preko Baranje
Belišćanka Marija kaže nam da su upravo zbog tog prijelaza mnogi vozači već promijenili rutu putovanja do Osijeka i traže druge pravce, samo kako bi putovali mirnije i sigurnije. Nekolicina njih iz Valpovštine i iz donjomiholjačkog kraja, umjesto preko Valpova, do Osijeka sada putuju preko Baranje nebili spriječili devastacije svog automobila na ovom prijelazu.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike