Ekonomija
FORTENOVA NASTAVLJA S TRANSAKCIJAMA

Osijek Koteks preuzeo je Projektgradnju plus
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Fortenova grupa i građevinska tvrtka Osijek Koteks finalizirali su ugovor kojim Osijek Koteks preuzima ovisno društvo Fortenove, Projektgradnju plus d.o.o., objavili su iz Fortenove. Osijek Koteks je, kako se navodi u priopćenju, izabran kao najbolji ponuditelj u procesu prodaje u kojem je Deloitte sudjelovao kao savjetnik.
Zaključenjem te transakcije Fortenova grupa nastavlja slijediti svoj cilj, fokusirajući se na tri temeljna segmenta poslovanja – maloprodaju, prehranu i poljoprivredu, ističu iz tvrtke. Napominju i da je, otkako je prije otprilike godinu dana pokrenut proces prodaje, Fortenova grupa prodala i svoje ovisno društvo Rivijera, koje upravlja kampom Triestina, u Ičićima, nedaleko od Opatije, kao i manjinske udjele u kompanijama ID Riva Tours i Gulliver travel. ID Riva Tours njemački je operator koji organizira izlete u Hrvatskoj i ima urede u Poreču, Žminju, Rijeci, Zadru i Trogiru, a Gulliver travel jedna je od vodećih hrvatskih kompanija za destinacijski menadžment, u većinskom vlasništvu globalnog turističkog operatera TUI-ja.
Glavni financijski direktor Fortenova grupe James Pearson naglasio je važnost fokusiranja kompanije na temeljne djelatnosti.
Zahvalio je djelatnicima Projektgradnje i Rivijere na njihovim vještinama, predanosti i radu u vrijeme kad su bili dio Fortenova grupe te im poželio sve najbolje s novim partnerima.
"Kad je o Fortenovi riječ te četiri transakcije, zajedno s ostalima za koje očekujemo da ćemo ih realizirati idućih mjeseci, Grupi omogućavaju postizanje napretka u ostvarivanju ranije najavljenog fokusa na tri temeljna poslovna područja – maloprodaju, prehranu i poljoprivredu. Cilj je izoštriti fokus na ta tri poslovna područja i imati sveukupno manje kompleksnu grupaciju, što će nam omogućiti ostvarivanje boljeg povrata u budućnosti", istaknuo je Pearson.
U priopćenju se navodi i kako se u okviru procesa prodaje svih ovih djelatnosti Fortenova grupa usredotočila na pronalaženje kupaca koji dijele viziju Fortenove o razvoju preuzetih biznisa u korist njihovih zaposlenika, partnera i ostalih dionika.
Kao rezultat ove transakcije, kako se ističe, Projektgradnja je dobila strateškog partnera koji će unaprijediti i dodatno ojačati njezino poslovanje i osigurati joj dugoročnu perspektivu. Istovremeno, Osijek Koteks svoj portfelj, koji se uglavnom sastoji od niskogradnje i proizvodnje građevinskog materijala, upotpunjuje i visokogradnjom, a kroz preuzimanje oko 200 građevinskih stručnjaka svih profila, jača i svoju ukupnu građevinsku ekspertizu. Iz Fortenove u priopćenju napominju kako je Projektgradnja profilirana za izvođenje svih vrsta građevinskih radova. U protekle četiri i pol godine Projektgradnja je izvela 69 projekata ukupne vrijednosti veće od 173 milijuna eura. H
Osijek Koteks svoj portfelj niskogradnje i građevinskog materijala upotpunjuje visokogradnjom
Možda ste propustili...

UBRZATI I POJEDNOSTAVI DODJELA KREDITA HAMAG-BICROA i HBOR-a

Likvidnost gorući problem

MINSKI SUMNJIVE POVRŠINE: 98,63 % JE ŠUMSKIH

Do 2026. razminirati 277,63 četvorna kilometra šuma

Najčitanije iz rubrike