TvObzor
HRT: DOKUMENTARNI SERIJAL "PLANETI"

Najdojmljiviji događaji u povijesti Sunčeva sustava
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Ova iznimno ambiciozna BBC-jeva dokumentarna serija oživljava najdojmljivije događaje u povijesti Sunčeva sustava, primjenjujući revolucionarne vizualne efekte kako bi nam ispričala uzbudljivu priču o svih osam planeta. Odvodi nas na površinu tih dinamičnih svjetova kako bismo svjedočili dramatičnim trenucima koji su oblikovali svaki od njih. Serija otkriva kako nam najnovija znanost omogućuje da odgonetnemo njihove prošle živote. Povezuje tragove veličanstvenih izgubljenih vodopada na Marsu, masovnih migracija planeta dok su se na početku postojanja borili za položaj, pa čak i daleku sudbinu Saturna dok se jedan od njegovih mjeseca budi i formira prekrasan vodeni svijet.

Profesor Brian Cox donosi nam nevjerojatnu životnu priču našeg Sunčeva sustava. Već četiri i pol milijarde godina svaki od planeta na nevjerojatnom je putovanju ispunjenom veličanstvenim spektaklom i velikom dramom. Koristeći podatke iz naših najnovijih istraživanja Sunčeva sustava u kombinaciji s revolucionarnim računalno generiranim slikama, serija otkriva nezamislivu ljepotu i veličanstvenost osam planeta čije priče tek počinjemo shvaćati.

Prva epizoda koja je na rasporedu 22. rujna u 21.05 na HRT- u 1 prati razvoj četiriju kamenih svjetova najbližih Suncu: Merkura, Venere, Zemlje i Marsa. Rođeni zajedno, borili su se s nevjerojatnom žestinom ranog Sunčeva sustava kako bi postali stabilni planeti.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike