TvObzor
GUNS AKIMBO

Daniel Radcliffe u spektakularnoj akcijskoj komediji
Objavljeno 18. rujna, 2020.

Nakon što je ostavio fantastični svijet Harryja Pottera iza sebe, slavni britanski glumac Daniel Radcliffe vrlo brzo okrenuo se novim filmskim projektima koji nimalo ne nalikuju na priče o omiljenom mladom čarobnjaku. Jedan od takvih je i akcijska komedija Guns Akimbo u kojoj Radcliffe tumači ulogu Milesa, a koja je ispunjena spektakularnim akcijskim sekvencama u kojoj će uživati sve generacije gledatelja. Da se radi o uistinu jedinstvenom i kvalitetnom filmskom užitku dokazuju i brojne pozitivne kritike koje je Guns Akimbo do danas pobrao, a mi ga od 17. rujna konačno imamo prilike gledati u kinima.

Miles je zaglavio na poslu koji ne voli, još uvijek zaljubljen u svoju bivšu djevojku Novu. Ono što Miles ne zna jest da banda imena Skizm organizira smrtonosno natjecanje u njegovu gradu u kojemu se potpuni stranci bore do smrti, a sve s ciljem zabavljanja milijunske publike koja natjecanje prati preko interneta. Miles se ubrzo nađe u igri, prisiljen boriti se kako bi preživio. U početku se Milesovo dugogodišnje iskustvo bježanja od vlastitih problema isplaćuje pa tako uspijeva nadmudriti svog prvog neprijatelja… Ali kada Nova biva oteta, Miles mora konačno prestati s bježanjem, pobijediti vlastite strahove i boriti se za djevojku koju voli.

Film Guns Akimbo svoju inspiraciju neizbježno crpi iz niza popularnih videoigara iz prvog lica (tzv. first person shooter), a prije svega iz videoigre Doom koja je ujedno i popularizirala takvu vrstu kompjutorskih igrica. Osim Radcliffea, u ovoj spektakularnoj akcijskoj komediji glavnu ulogu tumači i Samara Weaving, televizijska glumica kojoj je nastup u ovom filmu označio dugoočekivani istup u filmske vode. Sama glumica toliko se unijela u lik Nix da je ponekad i nakon snimanja odlučila ostati u kostimu, a što joj je, prema vlastitu priznanju u jednom od intervjua, donijelo niz problema uključujući i činjenicu da su je odbili poslužiti u nekoliko restorana u koje je ušla kako bi večerala.

Guns Akimbo režirao je Jason Lei Howden koji je filmski zanat izučavao radeći na specijalnim efektima za trilogiju “Hobit” te na filmskim hitovima kao što su “Prometej”, “Planet majmuna: Rat” i “Čovjek od čelika”. S obzirom na količinu akcije, iznimno humoristične situacije, kvalitetnu režiju i raspoložene glumce, svakako možemo zaključiti da akcijska komedija GUNS AKIMBO pripada u obveznu kinozabavu koja se nikako ne smije propustiti.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata