Sport
HRVATSKI PRVAK PORAŽEN U MAĐARSKOJ

Dinamovci završili svoj put u Ligi prvaka
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Nogometaši zagrebačkog Dinama ove sezone neće igrati u Ligi prvaka nakon što su u trećem pretkolu izgubili u Budimpešti od mađarskog prvaka Ferencvaroša s 2:1. Modri su se oprostili od Lige prvaka, ali ne i Europe, jer svoj put sad nastavljaju u završnom kolu kvalifikacija Europske lige.

Klub iz Maksimira je pun optimizma otputovao na noge Ferencvarošu, momčadi koju su lani, također u ovoj fazi natjecanja, pod vodstvom trenera Nenada Bjelice lako pobjedili usred Budimpešte s 4:0. No sa Zoranom Mamićem na klupi to je bilo daleko od one rapsodije "modrih" iz ljeta 2019. Nije ovo blamaža, ali je sigurno neuspjeh hrvatskog prvaka za kojeg ove sezone Liga prvaka ostaje samo san.

Odmah na početku šok za Dinamo. Mađari su odlično otvorili utakmicu i poveli već u drugoj minuti golom Lovrencsicsa. No samo 20-tak minuta kasnije Dinamo je izjednačio i to autogolom bivšeg igrača Lokomotive Uzunija koji je pogodio za 1:1. Uzuni se ipak iskupio u 65. minuti kada je nakon katastrofalne greške Joška Gvardiola zabio za konačnih 2:1 te donio Mađarima veliko slavlje. Prema viđenom Dinamo i nije zaslužio proći dalje. Previše toga su "modri" promašili, a obrana je napravila nekoliko velikih grešaka. A kad ne pogodiš ono što si morao i obilato daruješ suparnika i ne možeš očekivati prolaz u play-off Lige prvaka.

Dinamo je prvi put u svojoj povijesti u Europi ispao od nekog mađarskog kluba, s Ferencvarošom je igrao više puta i sinoć je prekinuta uspješna serija hrvatskog prvaka. Modri su nezadovoljni napustili budimpeštanski stadion, a mađarski prvak je slavio plasman u play-off Lige prvaka u kojem će igrati protiv pobjednika susreta Karabah - Molde. I. Li.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana