Sport
15. FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE - FEBIRE

Karavana iz Belišća, Osijeka, Belog Manastira i Vukovara do Zlatne Grede
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Od petka do nedjelje biciklisti će ponovno doći na svoje, jer tada se u Osijeku i okolici održava 15. po redu Festival biciklističke rekreacije Hrvatske - FEBIRE, kojeg organiziraju Savez sportske rekreacije Sport za sve Osječko-baranjske županije i Športska zajednica OBŽ-a. Na trodnevnom događanju bit će za svakoga ponešto, od onih najmlađih, preko sportaša i rekreativaca, pa do onih koji će samo u laganoj vožnji uživati u gradskim znamenitostima.

Prvi će na red doći najmlađi, vrtićarci, za koje se u petak priređuje Predškolska biciklijada na osječkom Srednjoškolskom igralištu. Od 9 do 10 sati pokazat će svoje umijeće na biciklu na poligonu kojeg će prirediti HAK, a zaslugom MUP-a upoznat će se i s pravilima ponašanja u prometu. Također, za njih će se u suradnji s Janom i Unikomom organizirati i radionica Recikliram bicikliram, a predstavit će im se i pojam fair playa u sportu. Subota je namijenjena glavnom događaju FEBIRE-a, Centralnoj biciklijadi, koja će okupiti i najveći broj sudionika. Do sada je nastup potvrdilo njih više od 400, prijave su produžene te će se vršiti zaključno s današnjim danom (na link shorturl.at/hOQ49), no, svi oni koji iz nekog razloga to propuste, mogu se prijaviti i na licu mjesta u subotu. A pred biciklistima bit će ruta do Lovačkog doma Zlatna Greda kamo će se uputiti iz četiri grada: Belišća (start u 9.30 sati), Osijeka (10), Belog Manastira (11) i Vukovara (11), uz napomenu da će vukovarski dio biciklističke karavane ići bržim tempom. Osječki će, pak, imati i okrjepu u Prijavnom centru Kopački rit, a za sve sudionike na cilju biciklijade priređen je i bogat zabavan sadržaj (hrana, piće, tombola, glazba...). Za one kojima je okretanje pedala bilo dovoljno u jednom smjeru, organiziran je prijevoz do mjesta polazišta, njih i njihovih bicikala.

Posljednjeg dana FEBIRE-a, u nedjelju, na programu je Obiteljska biciklijada. Održat će se osječkim gradskim ulicama, po biciklističkim stazama uz pratnju turističkog vodiča koji će im u dvosatnom obilasku (od 10 do 12 sati) pokazivati znamenitosti našeg grada. Prijave za ovu biciklijadu su besplatne i vrše se na licu mjesta, Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi, odakle će i krenuti u razgledavanje. Već uobičajeno za ovakva događanja u ovo vrijeme, tijekom sva tri dana vodit će se briga o poštivanju epidemioloških mjera. G.R.
Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku