Sport
OSIJEK II DO DRUGE PRVENSTVENE POBJEDE

Aleksa Latković kaznio katastrofalnu pogrešku domaćeg vratara Silića
Objavljeno 16. rujna, 2020.

Nogometaši Osijeka II upisali su i drugu pobjedu, prvu gostujuću, u Drugoj HNL svladavši Dugopolje s 1:0 pogotkom Latkovića koji je kaznio katastrofalnu pogrešku domaćeg vratara. Punih pola sata nijedna momčad nije uspijevala ozbiljnije zaprijetiti suparničkom golu, a onda je sijevnula kontra Osječana. Kuprešak je uposlio Todorova, koji se sjurio prema golu, no pod pritiskom obrambenog igrača pucao je neprecizno s 13-14 metara. U 37. minuti bijelo-plavi imali su lijepu situaciju iz prekida, Kuprešak je iz slobodnog udarca s 23 metra prebacio živi zid, ali i domaća vrata. Tek u 40. minuti prvi put domaćini su ugrozili mrežu Osijeka II. Nakon kornera Javorčića s desne strane Krišto je glavom pucao uz desnu Barešićevu vratnicu, koji je bio u tom kutu, a na kraju je od svega bio samo novi korner. Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Osijek II, nakon lijepe akcije koju je pokrenuo Todorov u završnici je Latković u kaznenom prostoru pucao, no lopta je od bloka završila u korneru.


U nastavku je prvi zaprijetio Osijek II u 50. minuti preko Latkovića koji je ukrao loptu Krišti te krenuo prema golu, driblingom se oslobodio Kurtovića, ali njegov udarac sa sedam metara Silić je obranio. No, u 61. minuti domaći je vratar katastrofalno pogriješio, promašio je povratnu loptu koju je primio Babin te uposlio Latkovića, a njemu nije bilo teško zatresti praznu mrežu. Mogao je Todorov u 74. minuti riješiti sve dvojbe, no glavom je sa samo četiri metra pucao ravno u vratara. Pokušao je tri minute kasnije Kuprešak iz slobodnog udarca slijeva, ali je pogodio samo vanjski dio mreže. Domaćini su u završnici pritisnuli u potrazi za izjednačenjem, no udarac Krište (80.) iz slobodnog udarca otišao je pokraj desne vratnice, potom je Barešić odlično obranio pokušaj Jukića (85.) s 12 metara, da bi potom Kordić (89.) pogodio samo vanjski dio mreže. Izdržao je Osijek II sve te napade, a u sudačkoj nadoknadi mogao je i do drugog pogotka, ali je Prpić Bosanac sa 16 metara pucao ravno u Silića. G. Roguljić

Dugopolje*0

Osijek II*1 (0)

DUGOPOLJE - ŠC Hrvatskih vitezova. Utakmica bez gledatelja. Vrijeme sunčano, vruće. Teren dobar. Sudac: Mateo Čalić (Marčane) 6,5. Strijelac: 0:1 Latković (61). Žuti kartoni: Jukić, Balić, Karabatić, Rodić, Gačić (Dugopolje), Pavičić, Benić, Almeida, Babin (Osijek II)

DUGOPOLJE: Silić 5, Karabatić 6, Kurtović 6, Krišto 6, Bašić 6, Balić 6, Bushaj 6 (od 75. Čorić -), Javorčić 6 (od 57. Rakić 6), Rodić 6, Jukić 6,5, Markota 6 (od 46. Kordić 6).

OSIJEK II: Barešić 6,5, Barišić 6,5, Gačić 6,5, Magdić 6,5, Pavičić 6,5, Ljubić 6 (od 75. Almeida -), Benić 6 (od 65. Prpić Bosanac -), Babin 6,5, Kuprešak 6,5, Latković 6,5 (od 65. Stranput -), Todorov 6,5 (od 87. Branšteter -).

IGRAČ UTAKMICE: ALEKSA LATKOVIĆ (OSIJEK II)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike