Novosti
MINISTAR OBEĆAO POTEZ KOJI ĆE POMOĆI TRŽIŠTU

Ukidanje poreza na promet nekretnina do kraja mandata
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da je ukidanje poreza na promet nekretnina predviđeno tijekom mandata Vlade, te kako nikad nije specificirano da će se to dogoditi s prvim danom iduće godine. Kako je Marić izjavio novinarima uoči užeg kabineta Vlade, po tom pitanju nije bilo nikakvog "predomišljanja" jer "Vlada nikad nije rekla da će to stupiti na snagu s 1. siječnja 2021.", već u njezinu programu stoji da će se taj porezni oblik ukinuti u mandatu, pri čemu ne piše datum.


"Porez na promet nekretnina, porez na dodanu vrijednost i na hranu, to su sve mjere koje smo također stavili u program, ali nismo definirali kada, odnosno tijekom mandata", rekao je Marić.


Porez na promet nekretnina iznosi tri posto od tržišne vrijednosti nekretnine, taj porez je prihod gradova i općina, a kako su jučer pisali neki mediji, njegovo ukidanje izazvalo je pobunu gradova i općina, te naposljetku i odgodu.


No Marić to demantira dodajući da u aktualnom krugu poreznih izmjena ukidanje tog poreza nije ni bilo originalno predviđeno.
Pojašnjava da će se s prvim danom iduće godine ići s izmjenama poreza na dohodak, to jest snižavanjem stopa s 24 na 20 posto, odnosno s 36 posto na 30 posto, kao i snižavanja stope poreza na dobit, s 12 na 10 posto, za sve poduzetnike koji imaju promet do 7,5 milijuna kuna. H
Možda ste propustili...

NA LOKACIJI BLATO U ZAGREBU

Nacionalna dječja bolnica gotova 2029.

POZIV ETIČKOG POVJERENSTVA SUDIONICIMA IZBORNE KAMPANJE

Vodite računa o interesima djece