Regija
OPG PČELARSTVO VUIĆ IZ CERNE

Medomatom do teglice
domaćeg meda
Objavljeno 16. rujna, 2020.
VINKOVCI - Kupnjom teglice meda dogradonačelnik Vinkovaca Gabrijel Šokičić pustio je u rad medomat u vlasništvu Bojane i Marka Vuića iz Cerne, samouslužni automat smješten u trgovačkom centru Vinkoprom (ulaz kod kružnog toka).

- Sada radimo s 200 proizvodnih i 50 pomoćnih pčelinjih košnica i proizvodimo šest vrsta meda. Na automatizaciju prodaje odlučili smo se zbog dva razloga. Prvi je zato što opsežne proizvodne potrebe iziskuju stalni angažman i posvećenost pčelarskom poslu na terenu, a želja nam je svoje proizvode kupcima učiniti stalno dostupnima. Osim toga, medomat će u novonastaloj situaciji izazvanoj koronavirusom kupcima koji to žele omogućiti beskontaktnu kupnju željenog pčelinjeg proizvoda iz našeg asortimana. Na automatu će se moći jednostavnim odabirom tipke u svako doba dana kupiti med - rekao je Vuić.

Kako je istaknuo dogradonačelnik Šokičić, ovo je vrlo zanimljiva ideja, i to je prvi medomat istočno od Zagreba te se nada da ovo neće biti i jedini medomat na ovim prostorima.

- Med je domaći, kupci su sigurni u kvalitetu, tako da vjerujem da će i ostali pčelari slijediti primjer obitelji Vuić iz Cerne. Grad Vinkovci uvijek će podržavati ovakve ideje - rekao je Šokičić.

Prema riječima Stanka Čuljka, predsjednika Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i dopredsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza, medomat je odlična prilika da kupac kupnjom i na ovakav način dobije pravi domaći med. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike