Mozaik
TOP-LISTA PRODAJE ALBUMA DONOSI NOVA IZDANJA

Live “Opća opasnost u Domu sportova” na sjajnom 6. mjestu
Objavljeno 17. rujna, 2020.
J.R. August, trostruki dobitnik nagrade Porin i izvanredan glazbenik, u veljači 2020. održao je koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu. Publiku je oduševio svojom glazbom u kojoj kombinira različite stilove, poput gospela, bluesa, doo-wapa, zajedno s klavirskom dionicom ili pak a cappella. Tom je prilikom načinjena snimka koncerta pod nazivom "Live at Hrvatski glazbeni zavod" koju je Croatia Records objavila u obliku albuma, kao Blu-ray (uz download kod snimke koncerta) i kao dvostruki CD. Ovom se pak prilikom album našao na visokom petom mjestu top-liste prodaje albuma u fizičkom izdanju.

Na njemu se nalazi 14 pjesama u pratnji benda i zbora, od kojih pjesme "The Misanthropist" i "The Exorcist" prvi put imamo priliku čuti na nosaču zvuka. Naslovnu fotografiju albuma napravio je Robert Pavić, a za likovno su oblikovanje zaslužne Klasja&Zita. Koncert snimljen u suradnji Croatia Recordsa i Hrvatskog društva skladatelja, pod režijom Marka Zeljkovića Zelje. Ton-majstor koncerta bio je Dražen Završki, a miks i mastering zvuka potpisuje Goran Martinac.

Opća opasnost, čije ime slovi za jedan od najpopularnijih rock-bendova s ovih prostora, objavila je novi live album "Opća opasnost u Domu sportova" kojim su obilježili svojih 27 godina glazbene karijere, te su se tako našli odmah na šestom mjestu liste. Koncert su održali prošle godine u studenom, a njegova je posjećenost brojila oko 4000 fanova. Album je izdala diskografska kuća Croatia Records, i to na vrhunski opremljenom Blu-rayu i klasičnom dvostrukom CD-u. Starijim pjesmama kao što su "Treba mi nešto jače od sna" i "Jednom kad noć" te novijim hitovima poput "Kriva si" i "Bivše ljubavi", Opća opasnost oduševila je publiku i pružila im trosatni spektakl koji je ovim putem ostao vječno zapečaćen na nosaču zvuka.

Koncert je nastao u režiji Marka Zeljkovića Zelje i glazbenoj produkciji Branimira Jovanovca Banija. Likovno oblikovanje izdanja potpisuje Ivan Ivanković, a za fotografije je zaslužno oko Branka Galičića Baneta.

Jedan od najvažnijih događanja u kontinentalnoj Hrvatskoj, požeški Aurea Fest, ove se godine održao na Trgu Svetog Trojstva. Na njemu su se okupili najznačajniji predstavnici tamburaške glazbe čije pjesme, koje su izveli u sklopu Zlatnih žica Slavonije, publika od sada ima priliku slušati na albumu "Aurea Fest Požega 2020." Album izdaje Croatia Records. Album se ovom prilikom našao na zavidnom trinaestom mjestu top-liste prodaje. Na njemu možemo čuti 21 skladbu i poznata imena poput Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka - Štefa, Slavonskih lola, Viktorije Kulišić - Đenke, Borisa Ćire Gašparca, Đuke Čaića, Blanke Došen i mnogih drugih.

Sami vrh ljestvice ovaj je put okrunjen world music divom Amirom Medunjanin i njezinim "kafanskim" albumom "For Him and Her". Drugo mjesto pripalo je Damiru Kedži, s popularnim albumom "Poljubi me sad". Na trećem mjestu se nalazi album "Prijatelji zovite mi nju", naših vječnih "kraljeva zabave", Tri mušketira - Mladena Grdovića, Zlatka Pejakovića i Jasmina Stavrosa. Sva tri albuma izdaje Croatia Records.

Kada je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvo je mjesto došao album "ChangesNowBowie", pokojne glazbene legende Davida Bowieja. Drugo mjesto pripalo je novom ulazu, albumu "S&M2", Metallice sa San Francisco Symphony. Treće mjesto pripada albumu "Folklore", pop-ikone Taylor Swift. T.K.
27

godine karijere proslavili su Županjci koncertom u Zagrebu
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike