Mozaik
RASPJEVAJMO I RASPLEŠIMO HRVATSKU

Mozartine online primaju nove članove iz cijele Hrvatske
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Najveći pjevački studio u Hrvatskoj, kao i većina glazbene industrije, proteklih je mjeseci zbog COVID-19 zaustavio svoje aktivnosti, od proba, koncerata do koncertnih turneja, te je vrijedno tražio rješenja za novonastalu situaciju.


Pjevački studio Mozartine oduvijek je postavljao kriterije za struku u Hrvatskoj, dizao granice dječjeg, djevojačkog i dječačkog pjevanja te se proteklih godina predanim radom proširio na čak 11 pjevačkih ansambala u gradu Zagrebu.


Iako su i prije razmišljali o širenju na druga područja Hrvatske, a njihov stručni tim proteklih je godina održao i velik broj stručnih seminara u suradnji s brojnim hrvatskim općinama, gradovima i županijama, te su tako educirali djecu ne samo u Zagrebu nego i šire, novonastala situacija potaknula ih je da prošire svoj rad već u ovoj sezoni!


Rad Pjevačkog studija Mozartine od 1. listopada 2020. moći će pratiti sva djeca i mladi diljem Lijepe Naše aktivnim online uključivanjem u probe dva puta tjedno te konačno i finalno online druženje zaokružiti velikim ljetnim kampom i live koncertom nakon završetka školske godine 2020./2021., u lipnju, kad će se okupiti i sastati uživo svi članovi projekta Mozartine -CRO kids, BoysVoice - CRO, Mozartine - CRO Girls i Mozartine - CRO Show Dance.


Ako vaše dijete voli pjevati, ali je zbog situacije oko koronavirusa spriječeno da pohađa svoj ansambl u svome gradu ili, jednostavno, svome djetetu želite priuštiti više te ga glazbeno (pjevački ili plesno) educirati iz svoga doma, ovaj projekt stvoren je baš za vas. Kontaktirajte Mozartine mailom na adresu info@mozartine.hr za više informacija te se prijavite na vrijeme.


- Mozartine - CRO Kids vodit će dirigentica pjevačkog studija Lorena Deidda, a taj sastav okupljat će djevojčice od 6 do 11 godina.


- BoysVoice - CRO vodit će dirigentica pjevačkog studija Martina Divjak, a okupit će dječake od 7 do 14 godina.


- Mozartine - CRO Girls djevojački je zbor koji znate i s brojnih televizijskih nastupa, kao onoga na A strani, Cesarici, Zlatnom studiju, suradnjama s Oliverom, Belanom, Urbanom, a u njega će se online moći uključiti sve djevojke dobi od 12 do 18 godina pod vodstvom dirigentice Ive Rem.


- Mozartine - CRO Show Dance projekt je koji će u dvije grupe (Kids i Youth) voditi koreograf svjetskog glasa Alen Sesartić, a prijaviti se mogu svi zainteresirani za ples, posebno za spajanje plesa i pjevanja, u dobi od 6 do 18 godina.


Osim tih programa u listopadu će krenuti i program solopjevanja Mozartine-SOLO, online (individualni sati) za sve u dobi od 7 do 20 godina, pod stručnim vodstvom osnivačice tog pjevačkog studija Sonje Rem i u suradnji s vokalnim pedagozima!


Mozartine su i organizator međunarodnog Croatia International Choir Festivala, koji će se ove godine treći put održati u Zagrebu, 24.-25. listopada!


Zbog specifične epidemiološke situacije ove godine, taj će festival, koji je već okupio brojne zborove iz Europe, ali i iz Australije, Amerike i Kanade, za sve koji ne mogu fizički doći biti otvoren za online "live" nastup. Zato pozivamo sve zainteresirane ansamble da se prijave na to "posebno izdanje".
Prijave su otvorene za sve do 21. rujna 2020. na mail-adresu: martina.divjak@mozartine.hr, na kojoj možete dobiti i više informacija. Uz online opcije, Pjevački studio Mozartine napravio je sjajnu stvar za sve zagrebačke roditelje koji se nađu "u problemu" ako se nastava dijelom ili potpuno bude održavala online, te je organizirao dnevni boravak EDU-Gundulićeva za sve školarce i poludnevni boravak KREATIVNA IGRAONICA za djecu vrtićke i predškolske dobi. T.K.
Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike