Dome slatki dome
IZLOŽBE CACIB VARAŽDIN

Golokoži Znaps i Dream najljepši su par
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Osječki su kinolozi na međunarodnim izložbama pasa u Varaždinu ostvarili izvrsne rezultate i zatvorili šampionate

Na dvije međunarodne izložbe pasa koje su se održale u Varaždinu u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza bilo je 760 prijavljenih četveronožnih ljepotana, od kojih je većina stigla iz Hrvatske.

Osječki su kinolozi ostvarili zapažene rezultate. Meksički golokoži pas, mužjak Fullibus Znaps, uvezen iz Švedske, sa svojih samo 13 mjeseci osvojio je Junior Best in Show oba dana. Njegova handlerica Martina Vuk još jednom je dokazala da je pravi profesionalac, nakon uspješne junior handling karijere istim je tempom nastavila i u profesionalnom hendlingu. Ženka iste pasmine, Ring Rider California Dream, oba je dana proglašena najljepšim psom u 5. FCI skupini. Njih dvoje je u kategoriji parova također oba dana osvojilo prvo mjesto. Oba psa u vlasništvu su uzgajivačnice Ring Rider, Osječanke Ines Kelle i Aleksandra Horvata. U njihovu društvu našla se i minijaturna bulterijerka Maca from the Hood, Biljane Krušić, koja je u dva izložbena dana završila mladi šampionat Hrvatske.

Najljepšu uzgojnu skupinu izveo je Zdenko Rončević iz Višnjevca, toy pudle, kao i drugoplasirani najljepši par, a njegov je toy pudl osvojio i treće mjesto u 9. FCI skupini. Jazavčari Polosaity Reis Barbie i Goran Dahsmania Darka Glasenhardta osvojili su naslove Prvak razreda mladih i Najljepši mladi pas pasmine i Best of Breed. Pudelpointer Adama Hmure tadođer je bio Prvak razreda mladih i Najljepši mladi pas pasmine. Zapažene rezultate u pasminama ostvarili su i Marko Mikulić s dogom, Mirela Bartanić s Nova Scotia Duck toling retriverima, Elani Ipša s border kolijima te Željka Josić, Igor Ivačić i Stevo Kuzmanović. Najljepši pas izložbe u subotu bio je bobtail Davora Javora iz Zagreba, a u nedjelju maltezer iz Italije.
Jasminka Knežević

Najčitanije iz rubrike