Crna kronika
SUĐENJE BIVŠEM SABORSKOM ZASTUPNIKU

Lucić se zbog ponude mita ne osjeća krivim
Objavljeno 16. rujna, 2020.

Franjo Lucić, bivši saborski zastupnik HDZ-a, ponovno je na sudu zbog optužbe da je davao mito novinaru Telegrama Dragi Hedlu. Suđenje je započelo krajem siječnja, a nakon pojave pandemije sve sudske rasprave su odgođene. Lucić je izjavio da nije kriv. U svom svjedočenju Drago Hedl rekao je kako je prikupljao informacije o poslovanju dviju tvrtki u vlasništvu Franje Lucića, koje su poslovale na području Pleternice i bavile su se drvopreradom. Zanimala ga je priča jer je od više osoba dobio informacije da je u tom poslovanju bilo nezakonitosti. Prikupio je niz dokumenata, a kako je vlasnik saborski zastupnik i prije toga je bio gradonačelnik Pleternice, smatrali su da bi ta priča zanimala javnost. "Iz dokumenata se vidjelo da je poslovanje bilo dubiozno te su ostvareni višemilijunski gubitci, a došao sam i do podataka kako su te tvrtke jedna drugoj prodavale strojeve i alate", rekao je novinar i dodao kako se odlučio javiti Franji Luciću da čuje i njegov dio te priče.

- Lucić mi je rekao da sam izgradio svoj novinarski status i da mi za pisanje nije potreban ni on ni njegove tvrtke. Novac nije problem, rekao je, ako ću od redakcije dobiti 1000 kuna, on je spreman platiti 3000 da ne objavim tekst. Izvijestio sam odmah redakciju, urednica mi je rekla da pošaljem snimku razgovora i opišem cijeli razgovor - svjedočio je Hedl odgovorivši Luciću da mu nije bila namjera nanijeti mu štetu. S.Lacić

Franjo Lucić prigovorio je na Hedlovo svjedočenje navodeći kako je "sve  što je iznio neutemeljeno j, s ciljem nanošenja štete kako meni, Franji Luciću, tako i mojim tvrtkama Tofrado i Tofrado Bačvarija". Hedl je na to odgovorio da mu nije namjera nanijeti nikakvu mu štetu.
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike