Sport
KOŠARKA

"Mursašice" se spremaju za Premijer ligu
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Početkom listopada počinje novo prvenstvo Premijer lige košarkašica, ukupno 12 ekipa podijeljeno je u dvije skupine - Sjever i Jug. U premijerligaško društvo vratila se i ekipa Murse Vrijednosnice Osijek, a suparnice u skupini Sjever bit će im Plamen Požega, Zagreb, Trešnjevka 2009, FSV i Medveščak.


Osječanke u sezonu ulaze u nepromijenjenom sastavu u odnosu na prošlo drugoligaško prvenstvo u kojem su igrale sjajno i bez problema "lomile" suparnice. Naravno, u Premijer ligi bit će mnogo teži izazovi, ali u Mursi VROS vjeruju kako kadar koji imaju na raspolaganju (Šarlija, Šimunić, Balić, Matešić, Vuksanić, Štrk, Blaževac, Mihaljević, Zvocak, Rimac, Kujundžić, Podunavac, Penić, Horvat, Fenrih i Lovas), može ne samo izboriti ostanak u elitnom razredu, nego se nadmetati i za Ligu za prvaka.
Trener Goran Gunjević priprema Osječanke za premijerligaške testove, a u sklopu toga odrađena je i prijateljska utakmica sa starim poznanicama Plamen Požegom. Susret u Osijeku završio je pobjedom domaćih "mursašica" od 89:73 (17:16, 22:21, 21:19, 29:17). Osječanke je predvodila raspoložena Šimunić koja je ubacila čak 25 poena, a dvoznamenkasti učinak poena imale su i iskusne Matešić (19) i Balić (14) te Šarlija (12). Do 3. listopada i početka prvenstva Mursa VROS imat će još nekoliko prijateljskih provjera, prvo slijedi uzvrat u Požegi, a zatim je u planu i nastup na jednom turniru. I. Li.
Najčitanije iz rubrike