Osijek
U VIKARIJATU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “OSNAŽENA”

Certifikate za programe obrazovanja i osposobljavanja dobile su 33 žene
Objavljeno 15. rujna, 2020.

Zorica Osekovac iz Dopsina samo je jedna od 35 žena uključenih u Projekt "OsnaŽENA" - Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena, a koji, u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i suradnji s trima općinama provodi Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek. Na završnoj konferenciji projekta održanoj u utorak nije mogla skriti zadovoljstvo što je imala priliku pomagati domaćinstvima gdje žive stariji ljudi, a što ju je i samu, kaže, ojačalo.

- Puno smo s njima razgovarali i to je ono što tim ljudima treba. Među korisnicima bila su tri muškarca i čini mi se da su oni imali veću potrebu za razgovorom nego žene. Nadam se da će se projekt produžiti, što bi mi puno značilo u ovim godinama. Nisam nikada nigdje radila i ovo je bila jedinstvena prilika da nekome pomognem. Tko zna, za koju godinu možda ću i ja trebati pomoć – zaključila je Osekovac dajući izjavom punu važnost ovom projektu u kojemu je zaposleno ukupno 35 žena te je uključeno više od 400 krajnjih korisnika. O važnosti programa najbolje govore rezultati anketa i ravnatelj osječkog Crvenoga križa Denis Ćosić sa zadovoljstvom je rekao da je ocjena 4,83, na skali od 1 do 5.

- Ostvarili smo misiju vraćanja osmijeha na lice korisnicima, ali i ojačali vjeru u zajednicu, što je i bio cilj. Osim toga, ojačali smo kompetencije žena edukacijom i njih 33 uspješno ju je završilo te su stekle certifikat programa obrazovanja, odnosno osposobljavanja, kako bi bile konkurentnije na tržištu rada po završetku projekta – pojasnio je Ćosić, koji je, uz predsjednika GD CK Osijek, prof. prim. dr. sc. Aleksandra Včeva, tim ženama svečano uručio certifikate.

U ime Grada Osijeka uključenima u projekt čestitala je i dogradonačelnica Žana Gamoš izrazivši zadovoljstvo nastavkom projekta “OsnaŽENA 2” gdje će Grad također biti partner.

Marija Mihelić
U TRI MJESECA 11 TISUĆA OBILAZAKA
Iako je pandemija koronavirusa poremetila uobičajeni rad u projektu, Ćosić je naglasio da su tijekom najvećeg lockdowna, odnosno u ožujku, travnju i svibnju, volonteri i djelatnici GD Crvenog križa Osijek ostvarili čak 11.000 obilazaka kod više od 600 korisnika, i to u raznim aktivnostima.

- Ponosno mogu reći da ni jedan od 50 djelatnika, odnosno 70 volontera, pa i više od 600 korisnika nisu oboljeli od koronavirusa niti su bili u samoizolaciji. Epidemiološke mjere, naravno, maksimalno smo poštovali i činit ćemo to i dalje – naglasio je Ćosić.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike