Regija
SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA VINKOVCI

Đaci izrađuju petsto maskica za oboljele od multiple skleroze
Objavljeno 16. rujna, 2020.
VINKOVCI

MS tim Hrvatska uz pomoć sponzora i donatora osigurao je sredstva za zaštitne maske za oboljele od multiple skleroze. Maske izrađuju učenici Srednje strukovne škole Vinkovci, a trebale bi biti gotove do obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze, 26. rujna.

- Srednja strukovna škola odmah se javila na naš upit, a odlučili smo se da baš učenici izrađuju maske jer tako i njih senzibiliziramo i indirektno učimo o tome kako je živjeti s multiplom sklerozom, od koje u Hrvatskoj boluje više od 7000 osoba. Ravnatelj i profesori škole odmah su prepoznali naš cilj te maskice izrađuju po simboličnoj cijeni, koja pokriva samo trošak materijala. Zanimljivost izrade ovih maski u tome je što logotip naše udruge prave kao vez, a ne kao naljepnicu, te je maska posebna i ima za sve nas drukčije značenje - istaknula je Mirjam Jukić, predsjednica udruge MS tim Hrvatska, uz zahvalu školi i učenicima te svim sponzorima i donatorima udruge.

Prema riječima Jadranke Mišković, nastavnice u Srednjoj strukovnoj školi, učenici su odlično primili vijest da izrađuju maske za oboljele od multiple skleroze.

- Naši učenici konačno su dočekali da nastava nije online, da mogu raditi u svojoj školi, posebno ove maske za oboljele od MS-a. Učenici radom u školi mogu puno toga naučiti iz praktičnog rada, za razliku od online nastave. Za potrebe MS tima Hrvatska izradit će se 500 maski, a za našu smo školu napravili 1500 maski - rekla je Mišković.

Maske će biti dostavljene u podružnice udruge, gdje je organizirano druženje uz MS pilates, te u KBC Zagreb, gdje je najviše oboljelih na terapijama, a u planu je narudžba dodatnog broja maskica i za ostale kliničke centre gdje se liječi veći broj oboljelih.

- Oboljeli od multiple skleroze, posebice oni na drugoj liniji terapija za usporavanje bolesti, iznimno su oslabljenog imuniteta te je nužan dodatni oprez uvijek kada su u pitanju virusne infekcije, a posebice danas u doba pandemije koronavirusa - ističu u MS timu Hrvatska, čije je sjedište u Vinkovcima. M.K.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana