Regija
POSUDIONICA POMAGALA CRVENOG KRIŽA DONJI MIHOLJAC

Ortopedska pomagala koristi 50 osoba u potrebi
Objavljeno 16. rujna, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima pokrenuo je humanitarni projekt "Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala" u kojem sudjeluje i Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac.

Cilj je projekta pomoći osobama u potrebi da lakše dođu do medicinskih i ortopedskih pomagala. Korištenje pomagala je besplatno, a namijenjena su osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, prijeloma ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

- Posudionica ortopedske opreme trenutačno ima pedesetak korisnika na području našeg djelovanja. Od opreme najčešće se posuđuju hodalice rolatori i invalidska kolica, a u posudionici se mogu posuditi i štake, sklopivi bolnički kreveti, antidekubitalni madraci, štapovi, toaletne stolice, stolac za kadu, stranice za krevet i slično – navodi ravnatelj GDCK-a Donji Miholjac Ivan Petriševac.

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac prošle je godine posjedovalo 46 različitih bolesničkih pomagala, a zahvaljujući donacijama iz Berlina u lipnju i srpnju ove godine je povećan fond pomagala. Stigla su invalidska kolica, hodalice rolatori i elektronski medicinski kreveti.

- Zahvaljujući velikodušnoj donaciji iz Berlina, obogatili smo fond pomagala u svojoj posudionici za 15 invalidskih kolica, 11 hodalica rolatora i četiri elektronska medicinska kreveta. Zahvalni smo obitelji Wischnewski i prijateljima, Hrvatskoj katoličkoj misiji i svima ostalima koji su omogućili donaciju. Donirana četiri elektronska kreveta vrlo su brzo našla svoje korisnike. Potrebe su velike, no zahvaljujući trudu brojnih ljudi dobrog srca iz cijele Hrvatske i šire, uspijevamo prevladati poteškoće koje nam se ponekad javljaju u radu. Zahvaljujemo svima koji doniraju, ali i onima koji nam uskaču za prijevoze, dostave, popravke... Pomažući nama, pomažete mnogima - napominje ravnatelj Ivan Petriševac. Medicinske elektronske krevete sastavljaju pripadnici Interventnog tima Crvenog križa.

Svi koji su u potrebi za medicinskim i ortopedskim pomagalima mogu se javiti Crvenom križu Donji Miholjac na adresi Gajeva ulica 15A ili na telefon broj 031/631-410. S. Fridl
Ivan Petriševac

ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac

Posudionica ortopedske opreme trenutačno ima pedesetak korisnika na području našeg djelovanja. Od opreme najčešće se posuđuju hodalice rolatori i invalidska kolica
Možda ste propustili...

IVANA SLIVAR U IZBORU ZA NAJUZORNIJU SEOSKU ŽENU

Nema tog novca za koji bih otišla iz rodnoga Josipova

MANIFESTACIJA OVE GODINE NA FACEBOOKU

Održana virtualna 21. Večer polesnjaka

BELOMANASTIRSKI CENTAR ZA KULTURU

Otvorena izložba Osijek na udaru brutalne agresije

Najčitanije iz rubrike