Regija
TREĆA BERBA U LIONS VINOGRADU DOBROTE

Osigurane stipendije za dvije srednjoškolke
Objavljeno 15. rujna, 2020.
ILOK

Ovogodišnjom, trećom berbom u Vinogradu dobrote, željeli smo poslati poruku o potrebi zajedništva u vrijeme pandemije kronavirusa, navode lionsi. "Moje je srce puno zadovoljstva, jer svake godine pomažemo mladim budućim vinogradarima. Svaki put posebno se veselim dolasku u Vinograd dobrote te želim da ova naša plemenita akcija još dugo traje u našim srcima i u djelu", istaknula je guvernerica Lions D-126 Hrvatska Vinka Mitrović.

Lionsi Districta 126 Hrvatska, u suradnji s Iločkim podrumima, ovu posebnu berbu grožđa organizirali su kako bi mlade agronome potaknuli na ostanak u rodnom kraju. Prihod ostvaren donacijama kumova trsa namijenjen je obrazovanju mladih za agronomska i poljoprivredna zvanja. Ove godine donacije će u obliku godišnje stipendije biti uručene učenicama Srednje škole Ilok Andrijani Streharski i Mariji-Magdaleni Cerovski.

"Pohađam 3. razred Srednje škole Ilok, a školujem se za agroturističkog tehničara. Živim u Iloku sa samohranom majkom i bratom. Donacija će mi mnogo pomoći u daljnjem školovanju", kazala je Andrijana Streharski. Marija-Magdalena Cerovski zahvalila je svima koji su sudjelovali u akciji.

U ovogodišnjoj berbi sudjelovali su predstavnici Lions Distrikata Hrvatske, predstavnici Iločkih podruma i Srednje škole Ilok.

"Ovim projektom Iločki podrumi nastavljaju svoju misiju pomaganja, promicanja i uživanja u plodovima ustrajnog rada i truda", ustvrdila je Karmela Tancabel, članica Uprave Iločkih podruma.

Pandemija koronavirusa hrvatske je vinare i vinogradare bacila na koljena te smanjila prodaju vina čak do 50 posto.

"Trenutačnim stanjem u našim vinogradima na položajima Vukovo i Principovac te ostalim vinogradarskim položajima u našem vlasništvu zadovoljni smo. Zaštita vinove loze obavljana je redovito i u vremenskim rokovima preporučenima za djelatne tvari. Stabilne vremenske prilike prate i razdoblje dozrijevanja grožđa, tako da grožđe dočekuje berbu zdravo i odlične je kvalitete", kazala je Tancabel.

Svim kumovima trsa Iločki podrumi su u znak zahvale poklonili specijalnu ediciju Anima Lions vina. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana