Mozaik
NOVI TERMIN I NOVA LOKACIJA

ZagrebDox se održava od 4. do 11. listopada
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Nakon što je u ožujku zbog nepovoljne epidemiološke situacije odgođen, ZagrebDox će se održati u novom terminu i na novoj lokaciji, pa će ljubitelji dokumentaraca ipak imati prilike pogledati pedesetak filmskih naslova. Posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu. Kino SC, po broju mjesta za sjedenje najveća kinodvorana u Zagrebu, odabrano je kao nova lokacija jer omogućuje da, uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, filmove pogleda najviše gledatelja.


U popratnom filmskom programu Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz službenih programa; između ostaloga, bit će prikazan i retrospektivni program posvećen nagrađivanoj britanskoj redateljici nominiranoj i za Oscara, Lucy Walker, koja će ujedno održati i online masterclass predavanje u sklopu programa ZagrebDox Pro.
Detaljnije informacije o programu ZagrebDoxa, rasporedu filmova i kupnji ulaznica bit će objavljene na http://zagrebdox.net/hr/. T.K.


Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike