Regija
U POVODU PROSLAVE DANA OPĆINE VRBANJA

Branitelji dobili spomenik i trg
Objavljeno 14. rujna, 2020.
SOLJANI - U povodu obilježavanja Dana općine Vrbanja, u Soljanima je svečano otkriven i blagoslovljen spomenik u znak sjećanja i zahvalnosti svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. To je, pojašnjava načelnik Velimir Redl, bila inicijativa i želja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Općine Vrbanja.

Lani je otvoren i blagoslovljen spomenik u Vrbanji pod nazivom "Križ domovinske zahvalnosti", a nagodinu će spomenik dobiti i Strošinci. Općinska vlast, u suradnji s Udrugom, želi u sva tri općinska naselja ostaviti trajan spomen i podsjetnik na žrtvu hrvatskih branitelja. U Soljanima je služena i misa, a uz članove obitelji poginulih i nestalih branitelja, koji su i otkrili spomenik, svečanosti su nazočili brojni mještani i gosti.

Vukovarsko-srijemski dožupan Josip Dabro poručio je da je obveza društva skrbiti se o braniteljima, njihovim obiteljima, o svim stradalnicima Domovinskog rata i biti im potpora. Poručio je da će spomenik čuvati istinu i sjećanje na sve ponosne hrvatske branitelje. Ujedno je priređena i svečanost otvorenja trga u centru Soljana, na raskrižju Ulice Matije Gupca i Vrbanjske ulice, koji je na temelju odluke Općinskog vijeća imenovan Trgom hrvatskih branitelja.

Time je, napominje načelnik Redl, zaokružena jedna prostorna cjelina, a ondje se, uz spomenik braniteljima, nalazi i Društveni dom s uređenim vanjskim prostorom. M.L.O.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike