Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Dvije novooboljele osobe s područja Đakova i jedna iz Osijeka
Objavljeno 14. rujna, 2020.

S nedjelje na ponedjeljak u  KBC-u Osijek testiran je 191 uzorak, od kojih su tri uzorka osoba s područja Osječko-baranjske županije bila pozitivna na koronavirus. Dvije su osobe s područja Đakova, a jedna iz Osijeka.

Trenutačno je u KBC-u Osijek hospitalizirana 21 osoba oboljela od koronavirusa, i dalje je jedan pacijent na respiratoru.

Na području Osječko-baranjske županije do sada su ozdravile 773 osobe zaražene koronavirusom, a trenutno je aktivno zaražena 61 osoba.

Otkako je počela školska godina, na području naše županije bilježimo sve skupa dva oboljela učenika, ukupno je 6 učenika u samoizolaciji te tri djelatnika škole. Zabilježeno je i jedno oboljelo dijete vrtićke dobi, a u samoizolaciji je 13 djece i tri djelatnice vrtića. Pet djelatnika Općine Čepin pozitivno je na koronavirus, a 15 ih je u samoizolaciji.

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili 62 nova kontakata, pa se trenutno na području naše županije u samoizolaciji nalazi 414 osoba. 

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom vikenda je provjerila dvije osobe u samoizolaciji i  nije utvrdila kršenje mjere samoizolacije. 

I inspektori Civilne zaštite obilaze teren, nadzor su tijekom vikenda vršili na 96 lokacija, najviše nadzora izvršeno je u noćnim klubovima, ugostiteljskim objektima i trgovinama. Utvrđeno je 8 kršenja za koja su izdane upozorbe. N.Z.E.