Crna kronika
NESREĆA KOD FRKLJEVACA

Poginuli je prije naleta vozila ležao na cesti
Objavljeno 14. rujna, 2020.
Tri su osobe u subotu smrtno stradale u prometnim nesrećama na hrvatskim cestama
FRKLJEVCI

Tri su osobe poginule u prometnim nesrećama na hrvatskim cestama u subotu. Pedesetdvogodišnji muškarac poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 22 sata na lokalnoj cesti između mjesta Frkljevci i Zagrađe na pleterničkom području. Na 52-godišnjaka, koji je zbog neutvrđenog razloga ležao na kolniku, Opelom požeških registracija naletjela je 22-godišnjakinja. Muškarac je preminuo na mjestu događaja, a policija nastavlja istragu kako bi utvrdila sve okolnosti koje su dovele do te tragične prometne nesreće.


U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 19.30 na županijskoj cesti 5077 Žminj - Barban u Istri poginuo je 32-godišnjak. Nesreća se dogodila kada je 32-godišnjak upravljao Fiatom od Barbana prema Žminju. Vozač je izvan naselja Matkići započeo pretjecati kombi kojim je ispred njega upravljao 36-godišnjak pri čemu je kotačem automobila udario u rubnjak. Nakon udara u rubnjak vozač je izgubio nadzor nad automobilom i u zanošenju sletio s kolnika te udario u prometni znak, a potom u zemljano uzvišenje i stablo. Vozač je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće.


Na splitskom području u 14.15 na državnoj cesti DC 60 u mjestu Čaporice jedna osoba smrtno je stradala u sudaru automobila i motocikla.

Policija je zabilježila i velik broj ozlijeđenih u petak i subotu. U subotu u 13.35 na području Brela sudarili su se automobil i motocikl. Vozač motocikla nakon prometne nesreće prevezen je u splitsku bolnicu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. U Zagrebu u subotu oko 17.30 31-godišnjak je upravljao mopedom Kyimco ulicom Prudi u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do raskrižja s ulicom Trnjanska struga zbog neprilagođene brzine u raskrižju u desnom nepreglednom zavoju u skretanju udesno izgubio je nadzor nad mopedom i pao na kolnik. I on se teško ozlijedio. U subotu je oko 14.25 22-godišnjak upravljao Ford Fiestom prometnim trakom za ravno istočnog kolničkog traka ulice Remetinečki gaj u smjeru sjevera. Dolaskom do križanja s prilaznim kolnikom parkirališta skrenuo je lijevo u smjeru sjeverozapada prema prilaznom kolniku preko dvostruke neisprekidane crte na zapadni kolnički trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera. Međutim, pri tome nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja. Tom prilikom zbog nepoštovanja prednosti prolaska na prednji dio njegova vozila naletio je motocikl Piaggio Beverly kojim je upravljao 56-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,03 promila. I u toj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen motociklist, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u "Sestre milosrdnice".


Sandra Lacić
22

godine ima vozačica koja je autom prešla preko tijela 52-godišnjaka koji je ležao na cesti
OZLIJEĐENI DIJETE I PJEŠAK U ZAGREBU
U dvije prometne nesreće koje su se dogodile u petak ozlijeđeni su dijete i pješak. Oko 20 sati je u Zagrebu na Trgu Francuske Republike na Toyotu 29-godišnjakinje naletjelo dijete (ne navodi se broj godina). Na mjestu nesreće nema pješačkog prijelaza, a dijete je na cestu istrčalo između parkiranih vozila. Zbog zadobivenih teških ozljeda pomoć djetetu pružena je u Klinici za dječje bolesti. Sat kasnije 22-godišnjak je Opel Astrom u ulici Retkošica naletio na 72-godišnjaka koji je prelazio kolnik. Teško je ozlijeđen.
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

Najčitanije iz rubrike