Zdravlje
KORONAVIRUS

U djece iznimno rijedak težak ili fatalan ishod
Objavljeno 14. rujna, 2020.
U djece i mladih ljudi puno su rjeđe teške posljedice infekcije COVID-19 u odnosu prema odraslima, a smrtni ishod od te bolesti iznimno je rijedak, rezultati su britanskog istraživanja. Istraživanje provedeno na pacijentima s COVID-om primljenima u 138 britanskih bolnica pokazalo je da je među njima bilo manje od jedan posto djece, a od njih je umrlo samo jedan posto ili ukupno šestero djece. Britanski liječnici ističu da su sva djeca otprije patila od težih bolesti ili pratećih zdravstvenih poremećaja.

Nešto veći rizik zamijećen je među pretilom djecom, novorođenčadi i djecom crne rase.U djece zaražene koronavirusom razvoj težeg oblika COVID-19 iznimno je rijedak, a smrtni ishod još rjeđi i to bi trebalo na neki način utješiti roditelje koji razmišljaju o tomu jesu li im djeca izravno ugrožena sada kada počinje školska godina. Globalni podatci o širenju pandemije koronavirusa upućuju na to da djeca i mladi čine samo od jedan do dva posto slučajeva oboljelih od COVID-19 diljem svijeta. Velika većina prijavljenih infekcija kod djece je blaga ili asimptomatska, s vrlo malo zabilježenih smrtnih slučajeva.

Studija je pokazala i da su najčešći simptomi kod djece primljene u bolnicu bili vrućica, kašalj, mučnina ili povraćanje i otežano disanje, a starija djeca češće su se žalila na bolove u trbuhu, na glavobolju i upalu grla.H
Možda ste propustili...

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

2

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

3

ISTRAŽIVANJE

Više sitne plave ribe umjesto crvenog mesa