Sport
NENAD BJELICA NAKON PREMIJERNE POBJEDE KAO TRENER OSIJEKA

Kada sam vidio skupljače
lopte prisjetio sam se
svojih dječačkih dana
Objavljeno 12. rujna, 2020.

Nenad Bjelica u premijernoj utakmici na klupi Osijeka ostvario je pobjedu nad Rijekom. Kako je sam otkrio uživao je od ulaska na stadion. Dolazak na klupu pored tartan staze vratilo ga je u mladost dok je on bio pionir Osijeka.
- Nije samo lijep osjećaj sjesti na klupu, već od onog trenutka kada sam dolazio pred klupu i vidio ovu djecu kako skupljaju lopte. Posebni su osjećaji. Vratilo me to u moju mladost jer ja sam nekada kao oni skupljao lopte i praktički živio na toj tartan stazi. Svih 90 i nešto minuta sam uživao. Naravno, još više sam uživao zbog pobjede, kada smo zabili tri gola, a nismo primili ni jedan.
Pobjeda nad Rijekom dokazala je Bjelici kako Osijek vrijedi puno više od trenutnog položaja i bodovnog učinka nakon tri kola.
- Igrači ne zaslužuju položaj na tablici koji su posjedovaliprije utakmice. Isto tako zadnja utakmica s Dinamom već je pokazala kako Osijek nije zaslužio biti s jednim bodom nakon tri kola. Protiv Rijeke smo zasluženo pobijedili, imali smo boljih i lošijih razdoblja. Lošije je bilo početkom drugog poluvremena, malo smo pali u energiji, tko zna što nam je bilo u glavi, tada je Rijeka imala dvije-tri izgledne prilike. Onda smo napravili neke zamjene i ipak mirno priveli utakmicu kraju.
Pohvalio je Bjelica strijelce, ali i komletnu momčad.
- Postigli smo tri lijepa pogotka. Drago mi je zbog Pere, Jugovića i Miereza, ali najdraže zbog ekipe. Svladali smo renomiranog protivnika, uvijek je lijepo pobijediti. Nemamo previše vremena za trening, ali vjerujem kako ćemo ispraviti sve što nije valjalo posebno na početku drugog poluremena.
Ovom pobjedom raste raspoloženje uoči četvrtka i susreta s Baselom-
- Na žalost neće publike biti ni u četvrtak. Dočekat ćemo mi njih i oni nas. Vjerujem da ćemo stvoriti singergiju s tribinama. Lijepo je da smo startali, ovo je preduvjet za sve uspjehe koji dolaze, rekao je Bjelica nakon prve svoje pobjede u ulozi trenera Osijeka. K.L

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike