Osijek
HDZ O INERTNOSTI GRADA OSIJEKA

Grad zanemaruje rješavanje sustava odvodnje u Josipovcu
Objavljeno 12. rujna, 2020.

Za svakog jačeg kišnog nevremena mješani Josipovca u ulicama oko crkve Sv. Luka – plivaju. Projektna dokumentacija za rješenje oborinske odvodnje je pripremljenja, planirana su i sredstva za realizaciju, no svaki puta izostane zeleno svjetlo gradake uprave. Nakon posljednje obilne kiše u kolovozu, mještani Josipovca počeli su potpisivati peticiju, koju će u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća u njihovo ime uručiti Milan Opačak, vijećnik iz redova HDZ-a. U subotu prijepodne na tu temu održao je i konferenciju za novinare.

- Očekujemo da gradska vlast prekine ovo što radi Josipovcu, a to je konstantno zanemarivanje, kao da nismo sastavni dio grada. Novac odlazi na kojekakve druge projekte koji su nebitni, a ovdje gdje građani imaju svakodnevne probleme, nitko nas nije zvao niti pokušao pomoći, rekao je Opačak.

Predaja potpisa, za sad ih je 500-tinjak, je prvi model kojim će pokušati prisiliti gradsku vlast da pomogne.

- Drugi će biti građanski neposluh – na pet minuta blokirat ćemo glavu cestovnu prometnicu, jer ako Osijeku nije potreban Josipovac, onda vozila ne trebaju ni prolaziti, najavio je Opačak.

Podršku mu je dao i Ivan Radić, predsjednik HDZ-ove Gradske organizacije Osijeka, koji je podsjetio kako cijeli niz godina podsjećaju da u zapadnom dijelu grada postoji problem s oborinskom odvodnjom – riječ je o neodgovarajućoj kanalskoj mreži koja za većih kiša ne može odvoditi vodu, koja se potom preljeva u stambene objekte.

- Smatramo da se taj problem mora riješiti, o svakom se dijelu grada mora voditi briga kao da je centar grada. Nadamo se da će po predaji peticije gradska vlast ipak imati sluha za mještane Josipovca. U svakom slučaju pozivam ih da već sada za iduću godinu počnu planirati sredstva za projekt saniranja oborinske odvodnje, rekao je Radić. D. Ku.

Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike