Regija
DAN OPĆINE PODRAVSKA MOSLAVINA

Otvoren je uređeni društveni dom i novi dječji vrtić za 34 djece
Objavljeno 12. rujna, 2020.
PODRAVSKA MOSLAVINA

U povodu blagdana Male Gospe, zaštitnice mjesta, obilježen je Dan općine Podravska Moslavina.

Na svečanosti su otvoreni novi Dječji vrtić i novouređeni društveni dom. Vrtić su otvorili načelnik Dominik Cerić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi i izaslanica ministrice poljoprivrede Matilda Copić.

- Novi je vrtić namijenjen za 14 djece jasličke i 20 djece vrtićke skupine, za čije će potrebe biti zaposleno do šest osoba. Time smo omogućili mališanima ugodan boravak a njihovim roditeljima standard života kakav je u velikim gradovima. Projekt je vrijedan 4,8 milijuna kuna, od čega je 1,8 milijuna financiralo Ministarstvo demografije, a tri milijuna Poljoprivredni fond za ruralni razvoj Europske unije - rekao je načelnik općine Cerić. Nakon otvaranja vrtića i doma slijedila je svečana sjednica, kojoj su uz izaslanicu Copić nazočili i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Donjeg Miholjca Tomislav Brusač te načelnici susjednih općina i predstavnici brojnih udruga s područja općine.

Nakon izlaganja načelnika Dominika Cerića, u sklopu kojeg su predstavljeni svi odrađeni i budući projekti, obratio se i predsjednik Skupštine OBŽ-a Vulin pohvalivši rad Općine i načelnika te rekavši da je Županija i dalje na raspolaganju Općini za sve projekte. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike