Regija
HEDONIZAM BEZ GRANICA

Istok Hrvatske je idealan za odmor u doba COVID-19
Objavljeno 12. rujna, 2020.
Smještajni kapaciteti omogućuju distancu, brojna su zbivanja i u rujnu i u listopadu na otvorenom
KARANAC

Hedonizam bez granica, naziv je kampanje koja traje tijekom rujna, kada će biti održane brojne manifestacije na istoku Hrvatske, a o kojima je više riječi bilo na konferenciji za medije održanoj jučer u Baranjskoj kući u Karancu.

- Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kada su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske. Ono što je naša prednost jest individualni turizam, jer u Slavoniji i Baranji nikad naglasak nije bio na masovnosti. Naši OPG-ovi i drugi smještajni kapaciteti nude mogućnost održavanja socijalne distance među gostima, a većina sadržaja koji se nude u rujnu i listopadu sadržaji su na otvorenom. Jesen u Slavoniji i Baranji uistinu je posebna, pa smo i prijašnjih godina bilježili najveći broj dolazaka upravo u rujnu i listopadu - rekao je Ivan Anušić, župan osječko-baranjski.

S njim se složio i Matej Perkušić, direktor TZ-a Baranje, naglašavajući da su Baranja i Slavonija idealni za razvoj ovakvog turizma. Dodao je kako su dosadašnji gosti, koji su i ove godine izabrali ovu destinaciju, to i prepoznali, preporučivši je svima. Zaključeno je kako je vrijeme pandemije koronavirusa, kada su putovanja izvan granica Hrvatske gotovo nemoguća, prilika za pomicanje vlastitih granica. Stoga je i poslana jedinstvena poruka kako treba istražiti istok Hrvatske, jer već ovoga vikenda sve zainteresirane čeka pregršt adrenalinskih manifestacija, od u petak otvorenih Ribarskih dana pa sve do osječke manifestacije HeadOnEast. Prva u nizu manifestacija, uz Ribarske dane, izvrsni je Wine & Bike Tour, koji će ovoga vikenda biti održan u Erdutu, kao i Ferivi baranjski polumaraton. Sljedeći je vikend rezerviran za festival biciklističke rekreacije Febire u Osijeku, Panona fest te prvi Craftbeer fest u Đakovu. Jubilarni, 15. Vinski maraton u Zmajevcu na rasporedu je posljednji vikend u rujnu (uz nastup Frajli), a kada će se u Osijeku, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, održati i Europski tjedan sporta pod nazivom #BeActiveNight. Ne treba zaboraviti ni na Paprika fest u Lugu. Hedonizam bez granica prati i online kampanja, pa je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije tijekom rujna organizirala i nagradne natječaje tematski vezane uz nadolazeće događaje. Riječ je o zanimljivim pitanjima koji bude maštu, a oni koji budu poslali najbolje odgovore osvojit će nagradu - vikend u Slavoniji i Baranji.

Ivica Getto
Skidanje kilograma u Baranji - nema šanse
Slavoniju i Baranju došli su upoznati i istražiti bloger Domagoj Jakopović Ribafish i, kako sam voli reći, najveći lokalni, ako ne i regionalni influencer Dean Kotiga, nekima poznatiji kao lovac u kvizu Potjera. Na svojim društvenim mrežama od jutra dijele svoja iskustva. ‘’Zaljubljen sam u Baranju. Svima onima koji u Baranju misle doći kako bi skinuli koji kilogram mogu poručiti - nema šanse’’, poručio je Ribafish, dodajući kako obožava ribu, pa se koncetrira na šarana, soma i smuđa, ali i pokoju gicu. U Baranjskoj je kući skuhao i svoj prvi fiš. Nešto samozatajniji Kotiga složio se s njim. Naglasio je kako će na društvenim mrežama završiti samo najvažnije stvari, kojih je ovdje zaosta puno, od gastronomije do dobrih ljudi.
Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana