Kultura
MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Ponovno radionice za djecu i odrasle
Objavljeno 12. rujna, 2020.
Muzej likovnih umjetnosti poziva sve velike i male zaljubljenike u umjetnost da im se pridruže na radionicama. Radionice za odrasle i Mali prijatelji muzeja započinju u sklopu festivala Ars Sacra, kojemu je MLU organizator, a održava se od 12. do 20. rujna. Prva radionica za odrasle bit će 15. rujna u 16 sati, kada će se u dogovoru s prijavljenim polaznicima formirati skupine. Program ovogodišnjih radionica podijeljen je u blokove: 1. crtež kroz sakralnu umjetnost, 2. slikarstvo iz fundusa i 3. grafika.


Polaznici će kroz radionice stvarati osjećaj za boju i prostor te stjecati sigurnost u korištenju crtačkih i slikarskih tehnika, upoznavati se s važnosti proporcija, perspektive, ali i kompozicije, i to sve uz neposredan kontakt i upoznavanje s umjetničkim djelima kojima su okruženi. Radionica je namijenjena polaznicima koji vole izazove i iznenađenja.


Prvi blok radionica trajat će od 15. rujna do 3. prosinca, drugi od 14. siječnja do 10. ožujka 2021., a treći od 17. ožujka do 12. svibnja 2021. Cijena jednog radioničkog bloka je 120,00 kn, a ukupna cijena iznosi 360,00 kn po polazniku.


Za Male prijatelje Muzeja nastavljaju s istoimenim radionicama na kojima će se pod stručnim vodstvom pedagoga i umjetnika, u sigurnom i kreativnom okruženju nastaviti upoznavati s likovnom umjetnošću te steći praktično iskustvo o likovnim tehnikama. Prva radionica održat će se u subotu, 19. rujna od 10.30 do 12 sati. Cijena ulaznica je 21,00 kn po radionici, a prva koja se održava u sklopu festivala je besplatna. Broj mjesta u grupama je ograničen, pa treba rezervirati mjesto. Prijave su moguće preko e-maila: kdvetengl@mlu.hr ili na broj: 091/221-35-86 kontakt osoba: Kristina Delalić Vetengl, muzejska pedagoginja.
Muzej osigurava sav potreban materijal koji je uključen u cijenu radionica. N.Vek.
Možda ste propustili...

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike