Sport
HNS UKIDA ZABRANU?

Navijači se uskoro vraćaju na tribine
Objavljeno 10. rujna, 2020.
Uoči posljednjeg kola prošlog prvenstva Prve HNL, Hrvatski nogometni savez donio je odluku o zatvaranju tribina za navijače kako bi se smanjio rizik od širenja koronavirusa i kako bi se natjecanje uspješno privelo kraju. No, prema pisanju 24 sata, navijači bi se uskoro trebali vratiti na tribine stadiona u HNL-u.

- Imamo radnu skupinu koja će predložiti da se vrate gledatelji na tribine, jedna trećina, kao što je dopušteno uz prethodno odobrenje županijskih stožera civilne zaštite i, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera - poručio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

No povratak na tribine nije od ovoga (četvrtog) kola u kojem Osijek dočekuje Rijeku i u kojem se igra veliki derbi između Hajduka i Dinama na Poljudu. S navijačima na tribinama, ako se naravno ukine zabrana, trebalo bi se igrati tek od onog sljedećeg, 5. kola, Prve HNL.

HNS je u završnici prošlog prvenstva zatvorio tribine i izazvao bijes navijača, posebice onih osječkih, a istodobno u Hrvatskoj su se mnoga druga sportska natjecanja odvijala s navijačima na tribinama. Zabrana za navijače nije vrijedila na utakmicama nižih nogometnih liga ili na turnirima. I. Li.
Najčitanije iz rubrike