Osijek
PU: POZIVAMO GRAĐANE DA NAM POMOGNU

Djelatnice Županije snimile bijeg s mjesta prometne nezgode
Objavljeno 11. rujna, 2020.
Puka je sreća što su djelatnice Osječko-baranjske županije brzo reagirale kad je u srijedu, oko 9.30, sredovječni vozač bijeloga Audija pri isparkiravanju u Županijskoj ulici svom silinom udario u desnu stranu bordo Opela. Od siline udarca uništeno je stražnje svjetlo na Opelu, a s Audija je otpala registracijska oznaka. Vidjevši da je potom vozač parkirao automobil na drugome mjestu i gledao je li tko vidio što je učinio, fotografirale su događaj i pozvale policiju. Štoviše, nisu bile jedine, jer je i djelatnica iz obližnje fotografske radnje učinila isto, a potom je, na poziv djelatnica OBŽ-a, stigla policija i napravila očevid.

- Ljudi su se okupili i gledali što će vozač učiniti, no on je otišao s mjesta nezgode, a prije toga je stajao i gledao gleda li ga tko. Snašle smo se i uzele mobitele i sve pokazale policiji, jer smatramo da prije svega treba biti savjestan i pričekati vlasnika automobila, što ovaj čovjek nije učinio - ispričala nam je na mjestu događaja djelatnica OBŽ-a.

Vlasnika nije pričekao ni vozač koji je istoga dana nešto poslije, prema riječima očevidaca, između 14.30 i 15 sati, u blizini autobusnoga kolodvora, srebrnim Passatom udario u crveni Peugeot 206. Očevidac je fotografirao udareni automobil i objavio fotografiju na društvenim mrežama, koja je, s ciljem pronalaska počinitelja, nekoliko puta podijeljena.

- Gospodin je čekao neko vrijeme i zatim otišao. Nije ostavio nikakve podatke - stoji u objavi na Facebook stranici Spotted: Slavonija, kao i to da je cijeli događaj vidio vozač taksija, no nije poznato je li, poput savjesnih djelatnica Osječko-baranjske županije, pozvao policiju.

Iako ne vodi statističke podatke o dojavama građana u vezi s opisanim situacijama, policija svakako pozdravlja reakciju djelatnica OBŽ-a, kao i djelatnice u fotografskoj radnji, koja je nakon dolaska policije također opisala što je vidjela. Naime, kako nam kaže Dražen Prole, policijski službenik za odnose s javnošću PU osječko-baranjske, takav postupak vozača smatra se bijegom s mjesta prometne nesreće, a policiji svakako pomaže fotografija ili videozapis samoga događaja.

- Mi smo više puta pozivali građane da fiksiraju mjesto događaja i snime fotografiju ili, još bolje, videozapis ako to mogu. Svakako treba i apelirati na građansku dužnost i objasniti da je u takvim situacijama najbolje pričekati vlasnika vozila te se s njim eventualno dogovoriti za daljnje korake, i to bez poziva policiji - kaže Prole, ističući kako brojni građani ne razmišljaju o tome da je problem bolje riješiti međusobno nego čekati da policija obavi očevid. Vozač iz Županijske ulice, čini se, smatrao je da problem nije trebalo riješiti ni na koji način, no nije računao na to da su građani fotografirali događaj. To ipak nije učinjeno kod autobusnoga kolodvora, pa iz PU još jednom apeliraju na građane da odmah prijave udaljavanje ili bijeg s mjesta događaja te, ako su u mogućnosti, i osiguraju potencijalne dokaze, kao što su spomenute fotografije i sl. M. Mihelić
2

bijega s mjesta prometne nezgode u četvrtak su vidjeli svjedoci
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike