Crna kronika
ODUZET ALKOHOL I VOZILO ZBOG ŠVERCA

Domaća rakija skupo ju stajala
Objavljeno 11. rujna, 2020.
SLAVONSKI ŠAMAC - Nastavlja se šverc pića i cigareta na graničnim prijelazima Hrvatske sa Srbijom te Bosnom i Hercegovinom. Kako je priopćila Carina, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac carinici su u srijedu spriječili pokušaj krijumčarenja 290 litara domaće rakije koja je bila sakrivena u automobilu stranih registracijskih oznaka. Iz smjera Bosne i Hercegovine na granični se prijelaz u automobilu talijanskih registracija dovezla slovenska državljanka. Carinicima je rekla kako nema ništa prijaviti, no otkrilo se da je lagala kada je automobil detaljno pretražen.

Pokazalo se da se u prtljažniku automobila nalazi 290 litara domaće rakije koja se nalazila u plastičnim bocama. Pokušaj šverca rakije u konačnici je skupo koštao Slovenku. Ako je mislila prodati svih 290 litara rakije po 40 kuna, zaradila bi 11.600 kuna, a ovako si je priskrbila novčanu kaznu u iznosu od 99.000 te 100 kuna na ime troškova prekršajnog postupka. Ukupna kazna penje se iznad 100.000 kuna jer joj je naplaćeno i 6.960 kuna trošarine na alkohol. Rakija joj je, razumljivo, oduzeta, a privremeno joj je, kao osiguranje naplate kazne, oduzet i automobil. Bio je ovo jako skup pokušaj šverca rakije.


Posla su, ali s cigaretama, imali i policajci i carinici na Bajakovu. Oni su u ponedjeljak spriječili dva pokušaja krijumčarenja 49.000 cigareta skrivenih u automobilima francuskih registracija. U Mercedes-Benzu je 27-godišnji Kosovar s boravištem u Francuskoj pokušao unijeti 10.000 cigareta Winston Blue. Skrivene cigarete pronađene su ispod obloge s desne i lijeve strane prtljažnika, u stražnjem sjedalu, prostoru iza rezervnog kotača, u naslonjačima prednjih sjedala, ispod vozačeva sjedala, u prednjem lijevom i desnom blatobranu. Kažnjen je sa 70.000 kuna, a mora platiti i troškove postupka 100 kuna. Obračunan je trošarinski dug u visini od 8290 kuna. Krijumčarene cigarete i Mercedes su mu oduzeti.

Prijavljeni su francuski državljani koji su švercali cigarete također u Mercedesu. Cigarete, njih 39.900, bile su skrivene u prtljažnom prostoru ispod obloge s desne i lijeve strane vozila, u prostoru rezervnog kotača, u prednjem lijevom i desnom blatobranu vozila, u prostoru ispod klupe stražnjeg sjedala i u putnim torbama u prtljažnom prostoru.

Za privremeno oduzete cigarete i osobno vozilo izdane su potvrde o privremenom oduzimanju robe. Obračunan je trošarinski dug od 32.331 kune - doznajemo iz hrvatske Carine. S.Lacić
Slovenka je kažnjena s 99.000 kuna zbog pokušaja šverca rakije na graničnom prijelazu Slavonski Šamac
290   

litara domaće rakije pronađeno je u automobilu talijanskih registracija
Možda ste propustili...

SUĐENJE BIVŠEM SABORSKOM ZASTUPNIKU

Lucić se zbog ponude mita ne osjeća krivim

VJEROJATNO ZBOG NEUGAŠENOG OPUŠKA

Požar na verandi obiteljske kuće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana