Mozaik
KRISTINA BOBAN

Novom pjesmom spaja "Zemlju i zrak"
Objavljeno 10. rujna, 2020.

Kristina Boban prošle je godine debitirala na Večerima dalmatinske šansone, a ove godine im se opet vratila s pjesmom "Zemlja i zrak". Na Večeri novih skladbi bilo je i puno kantautora, a posebno je bio zapažen nastup mlade Kristine Boban koja je dobila nagradu za najbolju interpretaciju svoje pjesme. Vođena i inspirirana glazbom te dijelom teksta u refrenu koji je napisao Ivo Nuić, Kristina je doživjela pjesmu na sebi poseban način te joj je svojim tekstom i vokalnim aranžmanima dala novu dimenziju. Konačni aranžman zajedničko je djelo Kristine i Ive, koji prvi put supotpisuju aranžman za jednu od njezinih pjesama.


Riječi su, kako nam prenosi Kristina, samo izlazile iz nje, a tek kasnije je shvatila njihovu dubinu koja se krije iza svega i poantu koju je odlučila prenijeti u spot, tako da je u jednom dahu napisala i scenarij.U samoj pjesmi glavni lik prepričava svoju ne tako sretnu ljubavnu priču, zapravo svoju prošlost u kojoj je zapeo i sve što se tu događa. Njezin fokus je kompletno u tome. U spotu se priča razvija još dublje. Naime, Kristina je u spotu odlučila odglumiti svoja dva naizgled različita lika koja su zapravo jedno. Iako su jedno, izgledaju različito, a to je zato što jedan lik predstavlja ono što ona zapravo jest i njezinu bit, a drugi predstavlja sve čovjekove slabosti, borbe, nesigurnosti i nesvjesnosti o vlastitoj vrijednosti i moći. U spotu se zapravo prikazuje potraga za samim sobom, odnosno onim likom koji je zapeo u prošlosti i bori se sa sobom. Iako ju na kraju stvaran lik pronalazi i pokušava pomoći, ona nesvjesno odbija vlastitu pomoć i vraća se na početak. Spot završava tako da se Kristinin stvarni lik vraća na početak i iznova kreće u potragu vođen vjerom da će izbaviti dio sebe koji je zapeo i ne može dalje. Time zapravo želi prenijeti poruku kako nikada ne treba odustati od sebe i koliko je važno truditi se živjeti u sadašnjem trenutku. Snimanje je trajalo dva dana, a za ovaj zanimljiv uradak zaslužni su Andrija Jurčević (snimatelj) i Ivan Trpimir Lozić (color i animacija).

Kristinin lik zarobljen u prošlosti zamišljen je kao netko fiktivan, tko ima moći, ali ih nije svjestan, pomalo mističnog izgleda, a opet ratoboran. Vizualni identitet tog lika Kristina je povjerila u ruke Aniti Vukov, modnoj dizajnerici koja je, među brojnim projektima, radila i na blockbuster seriji "Game of Thrones" odjenuvši u svoje kreacije i jednog od glavnih likova, Emiliju Clark, ‘‘Mother of Dragons‘‘. Kristini je bila velika čast nositi njezinu kreaciju u spotu. J.Kn.

Možda ste propustili...

PRVE OVOGODIŠNJE AUTORSKE VEČERI FILMSKE RUNDE U OSIJEKU

Filmovi i runde razgovora s redateljima

POPUNJENA SAMO TREĆINA KAPACITETA

“Tenet” upozorio na probleme kina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN DEČAK O NOVOM SINGLU I KONCERTIMA

Sviramo, to je najvažnije

2

STIŽE 10 CRAFT PIVOVARA S VIŠE OD 20 VRSTA PIVA

Đakovo Craft Beer Festival u Strossmayerovu parku

3

ZA PJESMU "MAKA, MAKA" SA SPLITSKOG FESTIVALA

Klapa Rišpet osvojila titulu zabavnog hita kolovoza